//Verklaring na jaarvergadering FIP

Verklaring na jaarvergadering FIP

Tijdens het jeugd WK in Spanje heeft afgelopen week, op 18 oktober, de jaarlijkse vergadering van de internationale padelbond FIP (Federación Internacional de Pádel) plaatsgevonden. In een verklaring heeft de FIP enkele punten uit de vergadering gedeeld. In dit bericht delen wij de belangrijkste punten en de link naar de gehele verklaring.

Diverse behaalde resultaten van het afgelopen jaar zijn besproken, o.a. de eenwording van de rankings met de World Padel Tour, het binnenhalen van twee nieuwe sponsors, de nieuwe opzet van de FIP Padel Tour voor de verdere internationalisatie van de sport, samenwerking met media (bv om het EK padel in Rome te verslaan) en de bemoeienissen om padel op het programma van de Europese Spelen en Pan-Amerikaanse Spelen (beide in 2023) te krijgen.
In het vervolg hierop zal er binnen enkele dagen meer bekend worden over de een belangrijke stap waarmee de FIP permanent lid van de GAISF te worden.

Daarnaast zijn meerdere FIP toernooien officieel bekrachtigd.

Tenslotte zijn de volgende landen als nieuwe leden van de FIP toegelaten: China, Rusland San Marino, Armenië, Egypte en Ierland. Hiermee wordt de verdere groei van de sport in de wereld onderstreept.

Bron en lees verder: Website FIP