//Van de jeugdbondscoach – september 2019

Van de jeugdbondscoach – september 2019

NPB bondscoach jeugd Ewan Watson bericht regelmatig over een toernooi of evenement waaraan een officiële Nederlandse jeugddelegatie deelneemt of heeft deelgenomen.

Voorafgaand: Op 16 juli maakte NPB de selectie voor het WK jeugd 2019 bekend, zie artikel NPB.
Het WK wordt van 14 tot en met 20 oktober gespeeld in Castellón, in de buurt van Valencia (Spanje).

Ewan vertelt:
Inmiddels komen alle nationale jeugdspelers elke zaterdag bij elkaar om te trainen bij Tennis en Padelclub Keltenwoud in Bennekom. Zij trainen van 14.00-16.00 uur (jongens) en van 16.00-18.00 uur (meisjes). We trainen verschillende situaties en wij kijken onder andere naar wat goede koppels kunnen zijn voor het koppels- en teamtoernooi op het WK.
Op het moment dat ik dit schrijf is het nog 13 dagen voordat we gaan vertrekken en je merkt dat ze zin om te gaan steeds groter aan het worden is bij iedereen.
Afgelopen zaterdag hebben we gelukkig indoor kunnen trainen bij La Playa en daar heb ik de spelers alle speelschema’s laten zien van het koppelstoernooi. In de sheets komen de verschillende koppels tegen de volgende landen uit; Brazilië, Zweden, Spanje, België, Mexico en Groot-Brittannië. De schema’s zijn groot en net als op de WPT hebben ze te maken met een pre-kwalificatie, een kwalificatie en een hoofdschema. Iedereen zit in de kwalificatie met uitzondering van 1 meisjeskoppel t/m 14 jaar, zij zijn ingeloot in het hoofdschema.
De sfeer onderling wordt ook steeds beter en ik kan niet wachten totdat iedereen in tenue te zien is.
Komende zaterdag staat de training wat meer in teken van teambuilding, dus alle jongens en meisjes zullen tegelijkertijd aanwezig zijn.

Toernooi
Op 8 september jl. deden er 8 meiden en 3 heren uit het team mee aan het 1e NPB jeugdtoernooi, dat georganiseerd werd door Padel Academy Transition en Racket Centrum Houten. Er werd in poules van 4 koppels gespeeld. Bij de meiden wonnen Quinty en Maaike. Bij de jongens wonnen Marc en Jesse het toernooi.

Competitie
Verder zijn de meeste kids allemaal actief in de competitie op verschillende clubs door heel Nederland heen. De meeste spelen in de 1e klasse en een aantal komen uit in de Topklasse.

Sponsoren
Met dank aan Passie voor Padel trainen de kids elke week met het officiële WK bal van BullPadel.
En ik ben ook de sponsoren (Rusland Expert, Jako Sportkleding, Indatables, Enrgy, Puekie Beachclub, Pure32) dankbaar, dat zij hun steun verlenen aan het waarmaken van deze droom voor onze spelers en uiteraard het NPB bondsbureau en bestuur voor al het werk wat zij verrichten achter de schermen.

Op naar Spanje!!!

Ewan Watson, jeugdbondscoach Nederland

Bekijk ook de speciale pagina over het jeugd WK