//Uniforme ranking FIP en WPT

Uniforme ranking FIP en WPT

De beide hoogste organisaties op het gebied van Padel, de internationale padelbond FIP en de Word Padel Tour hebben een akkoord bereikt over het hanteren van een uniforme ranking, vanaf 1 juli aanstaande.

Het gezamenlijke doel van deze samenwerking is om de sport te versterken en professionaliseren om zo verder te laten groeien. Aan de ene kant blijft de WPT de internationale referentie voor het professionele circuit terwijl de FIP op allerlei terreinen ondersteuning biedt aan alle nationale bonden.

Het puntensysteem wordt ingedeeld in 7 nieuwe categorieën, 4 vanuit de WPT (Master Final, Master, Open en Challenger) waar de huidige puntenstructuur hetzelfde blijft en drie andere vanuit de FIP: FIP Star, FIP Rise and FIP Promotion. Deze structuur en de puntenverdeling is vermeld in de afbeelding in het bericht van de FIP.

Door de nieuwe structuur kunnen spelers over de gehele wereld punten scoren op basis waarvan vervolgens deelgenomen kan worden aan WPT evenementen, dus ook in hun eigen land om ervaring op te doen en hun ranking te verbeteren.

Bron en lees verder: Website FIP