//Tussenstand 2 topklasse voorjaar 2019

Tussenstand 2 topklasse voorjaar 2019

In de maand juni is het tweede deel van de KNLTB voorjaarscompetitie padel gespeeld. In de Topklasse strijden 16 teams in 2 poules om een plek in de play-offs die op 6 en 7 juli gespeeld worden.
Dit is de tweede tussenstand van de competitie in beide poules waarvan de twee hoogst geëindigde teams gaan deelnemen aan de play-offs. Maar ook voor diverse andere teams staat er nog wat op het spel.

In afdeling 1 zijn alle wedstrijden gespeeld.
Padelservice Racketcentrum Houten 1 staat met 22 punten bovenaan, dat team won in de tweede ronde al van directe concurrent Siux Tilburg en kon met 6 overwinningen zelfs een nederlaag door een “no-show” permitteren om met 1 punt voorsprong te eindigen. Padelservice Racketcentrum Houten 1 en Siux Tilburg gaan samen naar de play-offs.

Siux Tilburg is dus nummer twee (21 punten) op ruime afstand gevolgd door ’t Root Skypadel (16 punten), dat in punten weliswaar gelijk staat met Maaspoort Simonsport maar de onderlinge wedstrijd gewonnen heeft. Die teams worden op plek 5 gevolgd door Bastion Baselaar Simonsport (met 15 punten). Onderin staan de teams van De Zoom (9 punten) en Susteren (8 punten), het team van Keltenwoud is onderaan geëindigd met 5 punten.

In afdeling 2 zijn nog niet alle wedstrijden gespeeld.
Op dit moment is het team van Rekre Sport Padel de lijstaanvoerder met 23 punten na 6 overwinningen en 1 gelijkspel, tegen Amstelpark. Datzelfde Amstelpark staat nu tweede (20 punten) en moet nog een wedstrijd inhalen tegen stadsgenoot Play Padel Club Amsterdam, daarmee kan het dus Rekre Sport Padel nog passeren in de stand.
Rekre en ook Amstelpark zijn beide zeker van een plek in de play-offs.

Adidas Padel LTV Lelystad SCZ staat derde (19 punten), ruim voor Racketcentrum Houten 2 (13 punten), en is uitgespeeld.
Debutant Deventer Padelfactory wist twee nette overwinningen te noteren en staat hiermee 5e (11 punten) maar kan nog voorbij gestreefd worden door Play Padel Club Amsterdam dat nog twee wedstrijden niet gespeeld heeft. Padeltotaal Veenhorst 1 is nu 7e (5 punten en heeft nog 1 wedstrijd te gaan.
De laatste plaats in deze poule is voor het team van Santana met 5 punten.

Bekijk de actuele uitslagen en standen van de topklasse hier:
Afdeling 1
Afdeling 2

Play-offs 
De play-offs wordt gespeeld met de 2 sterkste teams uit beide poules, daarvoor zijn dus geplaatst:
Afdeling 1: Padelservice Racketcentrum Houten 1 en Siux Tilburg
Afdeling 2: Rekre Sport Padel en Amstelpark
De nummers 3 in de beide poules, ’t Root Skypadel en Adidas Padel LTV Lelystad SCZ blijven in de Topklasse.

Play-out
Vanwege de nieuwe opzet van met nog maar 1 topklasse en daaronder 2 hoofdklasses, volgt er ook nog de Play-out tussen de ploegen op de posities 4 en 5, waarbij de winnaars een plek krijgen in de Topklasse van volgend jaar. De rest (verliezers + nummers 6-8) gaan naar de 2 Hoofdklassen daaronder, aangevuld met de kampioenen uit de 1e klasse.
Geplaatst zijn nu:
Afdeling 1: Maaspoort Simonsport en Bastion Baselaar Simonsport
Afdeling 2: Racketcentrum Houten 2 en ?

Het geheel van de Play-offs en de Play-out gaat op zaterdag 6 en zondag 7 juli plaatsvinden op de banen van TC Heiloo United.