//Terugblik op Vuelve A Madrid Open 2020

Terugblik op Vuelve A Madrid Open 2020

Het derde World Padel Tour toernooi van 2020 vond plaats in Madrid (Spanje), van 12 t/m 19 juli. Door alle corona-perikelen was het helaas een toernooi achter gesloten deuren, zonder publiek.

Resultaten
Bij de mannen speelden Juan Lebrón + Alejandro Galán opnieuw een sterk toernooi wat tot uiting kwam in een eenvoudige route richting de finale met alleen maar tweesetters. Onderin het schema kwamen een aantal verrassingen tot stand, zoals de uitschakeling van Franco Stupaczuk en Carlos D. Gutiérrez in de 1/8 finales door het duo Agustín G. Silingo / Martín Di Nenno die vervolgens pas in de halve finale gestuit werden door Agustín Tapia en Fernando Belasteguín.
In de finale startten de laatstgenoemden heel sterk maar kwamen in de 2e en 3e set toch tekort tegen Lebrón en Galán die zo hun tweede toernooizege van 2020 binnenhaalden: 4-6 / 6-1 / 6-4.

Bij de vrouwen waren er ook grote verrassingen, zo werd het als eerste geplaatste paar Alejandra Salazar en Ariana Sánchez al in de kwartfinale verslagen door het jonge duo María Virginia Riera met Sofia Araújo. Zij konden hun stunt niet herhalen in de halve finales tegen Marta Ortega met Beatriz González maar, met ook nog winst op Carolina Navarro + Cecilia Reiter, kunnen zij terugkijken op een prima toernooi. Ortega en González, eveneens zeer jonge speelsters (resp. 23 en 18 jaar) versloegen een ronde eerder de tweelingzussen Sánchez Alayeto in drie sets en bereikten hun eerste finale samen.
Het andere duo dat hoog ingeschat werd, Marta Marrero met Paula Josemaría Martín kwam ook niet tot de finale, zij werden gestuit door het ervaren duo Patricia Llaguno en Elisabet Amatriaín.
De finale werd na een boeiende driesetter beslist in het voordeel van de jonge meiden Ortega en González: 5-7 / 6-1 / 6-1 die daarmee hun eerste gezamenlijke titel behaalden. Beatriz González is met haar 18 jaar eveneens de jongste kampioene in de historie van de WPT.

Ranglijst – RACE 2020
Door de corona is de ranglijst voor 2020 bevroren, daarvoor is de RACE 2020 in de plaats gekomen.
Na drie toernooien van 2020 gaan bij de mannen de winnaars van de laatste twee toernooien, Galán en Lebrón aan kop, gevolgd door Paquito Navarro en Pablo Lima.
Bij de vrouwen is Marta Marrero opnieuw de gedeeld nummer 1 samen met partner Paula Josemaría Martín. Op nummer 3 staat Ariana Sánchez samen met Alejandra Salazar. De winnaressen van dit toernooi Ortega en Gonzáles stijgen met stip naar positie 5.

Nederlandse deelname
Aan dit toernooi deden geen Nederlandse spelers mee.

Het tweede Open toernooi van 2020 – Madrid: 
Wedstrijdschema’s
Website
RACE 2020
Wedstrijden terugkijken