//Terugblik op Vigo Open 2021

Terugblik op Vigo Open 2021

Het derde World Padel Tour toernooi van 2021 vond plaats in Vigo (Spanje), van 9 mei t/m 16 mei.

Resultaten
Bij de vrouwen was het de verwachting dat de winnaressen van het vorige toernooi, Alejandra Salazar en Gemma Triay, opnieuw ver zouden komen. Na een pittige kwartfinale tegen de tweeling Sánchez Alayeto in drie sets, werd de halve finale een eenvoudige klus waarin slechts 1 game verloren ging tegen Delfina Brea en Tamara Icardo die net in kwartfinale zeer verrassend het sterke duo van de beide Marta’s (Marrero en Ortega) hadden verslagen.
Onderin het schema werd het als tweede geplaatste duo Ariana Sánchez en Paula Josemaría Martín geheel onverwacht en zelfs in twee sets uitgeschakeld in hun eerste wedstrijd, door Aranzazu Osoro en Victoria Iglesias die daarna ook hun kwartfinale wonnen in drie sets voordat zij in de halve finale, relatief makkelijk, verslagen werden door het duo Virginia Riera en Patricia Llaguno: 6-1 / 6-3.
In de finale begonnen de nummers 1 sterk en wonnen de eerste set, daarna kwam het du dat voor het eerst samen in een finale stond steeds beter in het spel en maakten zij de meeste punten, daarmee pakten zij dus ook direct hun eerste titel samen: 2-6 / 6-3 / 7-5.

Bij de mannen was het sterke duo Juan Lebrón + Alejandro Galán goed begonnen aan het toernooi en bereikte de halve finale na twee eenvoudige winstpartijen, elk in twee sets. In die halve finale kwamen zij tegenover het ontketende duo Francisco (Paquito) Navarro en Martín Di Nenno en dat leverde een intense strijd op die uiteindelijk door Navarro en Di Nenno gewonnen werd: 6-2 / 3-6 / 4-6.
Het topduo Fernando Belasteguín en Carlos D. (Sanyo) Gutiérrez kwam in het onderste deel van het schema terecht en hadden het daar zeer zwaar in diverse partijen, zowel de kwartfinale als de halve finale waren zware wedstrijden in drie sets, maar konden toch de finale bereiken.
In de finale begonnen Navarro en Di Nenno onstuimig en wonnen de eerste set, waarna de zeer ervaren Belasteguín en Gutiérrez beter in het spel kwamen en de wedstrijd langzaam konden kantelen in hun voordeel, in de derde set was het verzet verder gebroken en zo wonnen Belasteguín en Gutiérrez hun tweede toernooi van dit jaar: 4-6 / 6-4 / 6-2.

Ranglijst
Bij de vrouwen blijft Gemma Triay de nummer 1. Ariana Sánchez zakt door de snelle uitschakeling naar nummer 4 en wordt ingehaald door Lucia Sainz en Alejandra Salazar. Paula Josemaría gaat van 6 terug naar nummer 7, ingehaald door Marta Marrero (5) en Marta Ortega (6). Bea González stijgt van plaats 10 naar 9.

Bij de mannen wordt de nummer 1 positie van Galán en Lebrón nog lang niet bedreigd maar toernooiwinnaars Belasteguín en Gutiérrez komen wat dichterbij op plaats 3 en 4. Verliezend finalist Francisco Navarro stijgt van 6 naar 5 terwijl zijn partner Di Nenno iets stijgt naar plaats 15.

Nederlandse deelname
Aan dit toernooi deden geen Nederlandse spelers mee.

Het derde Open toernooi van 2021 – Vigo: 
Wedstrijdschema’s
Website
Ranking
Wedstrijden terugkijken