//Terugblik op Vigo Open 2019

Terugblik op Vigo Open 2019

Het vierde World Padel Tour toernooi van 2019 vond plaats in Vigo (Spanje), van 5 t/m 12 mei. Een terugblik op dit toernooi.

Resultaten
Bij de mannen kon het sterkste duo van de wereld, Maxi Sánchez en Sanyo Gutiérrez (1), na de vroege uitschakeling in het vorige toernooi, nu weer de finale bereiken. Dat deden ze na 3 wedstrijden in twee sets te winnen.
In de finale speelden ze opnieuw tegen Paquito Navarro en Juan Lebrón (2) die hun vierde opeenvolgende finale bereikten. Ook deze wedstrijd werd in twee sets door Maxi en Sanyo beslist 6-3 / 6-4, waarmee zij hun derde titel van dit jaar veroverden.

Bij de vrouwen waren dit keer Marta Marrero en Marta Ortega (1) weer de sterksten, nadat ze in Alicante snel van het toneel verdwenen, al moesten ze in de halve finale tegen LLaguno/Amatriaín diep gaan met een tiebreak in de derde set.
Het lot van een snelle uitschakeling was nu het andere favoriete duo Alejandra Salazar en Ariana Sánchez (2) beschoren, zij verloren al in de kwartfinale. Hun overwinnaars Alba Galán en Victoria Iglesias konden echter in de halve finale niet spelen tegen het duo Sainz / Triay vanwege een blessure van Galán.
De finale werd dus gewonnen door Marrero en Ortega van het duo Sainz / Triay met eenzelfde stand als bij de mannen: 6-3 / 6-4. Ook zij wonnen hun derde titel van 2019.

Ranglijst
Bij de mannen blijven de nummers 1 Sanyo Gutierrez en Maxi Sanchez onverminderd aan kop van de ranglijst, dat kan ook niet anders na hun overwinning.

Bij de vrouwen is Marta Marrero, door haar drie overwinningen van 2019 (en drie nog aan het eind van 2018 aan de zijde van Salazar) nu de nieuwe nummer 1 van de ranglijst.

Padeltalent
Padeltalenten Bram en Uriël speelden in de pre-previa en verloren daar de eerste wedstrijd met 2-6 / 3-6.
Lees hier over hun vervolgprogramma: Padeltalenten op reis – april 2019.

Het derde Open toernooi van 2019 – Vigo:

Website
Wedstrijdschema’s
Wedstrijden terugkijken

Het volgende toernooi is: Jaen Open 2019 van 19 t/m 26 mei.