//Terugblik op Valladolid Master 2019

Terugblik op Valladolid Master 2019

Het zevende World Padel Tour toernooi van 2019 vond plaats in Valladolid (Spanje), van 15 t/m 23 juni.

Resultaten
Bij de mannen waren Paquito Navarro en Juan Lebrón als eerste geplaatst, ondanks hun vroege uitschakeling in het toernooi van Buenos Aires. Dit keer waren het opnieuw Maxi Sánchez en Sanyo Gutiérrez die vroeg werden uitgeschakeld, nu al in de kwartfinale, door Piñeiro en Ruiz. Navarro en Lebrón maakten hun plaatsing waar en kwamen tot de finale na 3 overwinningen in twee sets.
Aan de onderzijde van het schema wisten Juan Mieres en Ale Galán opnieuw en dus voor de tweede keer op rij de finale te halen o.a. door Piñeiro en Ruiz terug te wijzen.
De finale was er een van het allerhoogste niveau, tot en met de laatste bal van Lebrón waarmee de winst letterlijk binnengetimmer werd: 6-7 / 6-4 / 6-4.

Bij de vrouwen kon het bijna niet uitblijven; een nieuwe ontmoeting in de finale tussen de duo’s Salazar/Sánchez en Marrero/Ortega die langzamerhand duidelijk de sterkte teams vormen in het circuit. Ondanks dat ze het moeilijk hadden in de kwartfinales, beiden een driesetter, kwamen ze daarna de halve finales redelijk eenvoudig in twee sets door.
De finale zelf was weer een spannende waarin Alejandra Salazar en Ariana Sánchez een zekere winst van de eerste set nog uit hun handen lieten glippen. In het vervolg sterk waren ze beter bij de les en konden ze opnieuw een toernooi op hun naam schrijven: 5-7 / 6-1 / 6-4.

Ranglijst
Bij de mannen is door opnieuw een vroege verliespartij de afstand tussen de nummers 1 Sanyo Gutierrez en Maxi Sanchez en de rest kleiner geworden. Paquito Navarro (3) haalt Pablo Lima (4) weer in, zijn partner Juan Lebrón (5) blijft opnieuw op dezelfde positie terwijl Juan Mieres doorstijgt naar plaats 6 dus voorbij aan zijn huidige partner Alé Galán (7). Fernando Belasteguín zakt verder naar nummer 8.

Bij de vrouwen wordt het steeds interessanter, met de punten voor deze Master stijgt Salazar naar plaats 1, die ze deelt met Marrero, en achter Maria José Sánchez Alayeto (3) staan hun partners Sanchéz en Ortega ook met evenveel punten op plaats 4. Het volgende toernooi in Zweden zal bepalend zijn voor de ranglijst voor beide duo’s, enerzijds wie de koppositie behoudt (Salazar of Marrero) en wie nummer 4 wordt (Sanchéz of Ortega).

Padeltalenten
Padeltalenten Bram en Uriël deden niet mee aan dit toernooi. Lees hun recente reisverslag hier: Padeltalenten op reis: Mei 2019.

Het derde Master toernooi van 2019 – Valladolid:
Wedstrijdschema’s
Website
Wedstrijden terugkijken
Ranking