//Terugblik op València Open 2020

Terugblik op València Open 2020

Het vijfde World Padel Tour toernooi van 2020 vond plaats in València (Spanje), van 30 augustus t/m 6 september. Helaas was er nog steeds geen publiek welkom bij de wedstrijden.

Resultaten
Bij de mannen speelden drievoudig toernooiwinnaars in 2020, Juan Lebrón + Alejandro Galán, opnieuw een heel sterk toernooi. Net als bij het vorige toernooi troffen zij in de halve finale het duo Franco Stupaczuk en Carlos D. Gutiérrez. Ook dit keer werd dat een hele spannende wedstrijd die in 2 tiebreaks werd beslist: 7-6 / 7-6.
Federico Chingotto en Juan Tello zijn in vorm en zorgden opnieuw voor een verrassing door de finale te halen, met onderweg een redelijk eenvoudige maar mooie overwinning op het duo Tapia met Belasteguín 6-3 / 6-4.
De finale werd weer een heerlijke wedstrijd met veel spectaculaire punten waarin Galán en Lebrón opnieuw de sterkste waren: 6-3 / 7-6 en zo hun vierde! opeenvolgende toernooiwinst behaalden.

Bij de vrouwen behaalden Alejandra Salazar en Ariana Sánchez de halve finale na twee eenvoudige overwinningen. In die halve finale traden zijn aan tegen de tweeling Sánchez Alayeto en konden die wedstrijd in hun voordeel beslissen: 6-4 / 7-6.
De nummers 1 van dit moment Marta Marrero met Paula Josemaría Martín waren in betere doen dan in eerdere toernooien en kwamen relatief eenvoudig (na 3 tweesetters) in de finale.
Die finale werd een interessante strijd tussen de sterkte dames in het circuit. De eerste set ging naar het duo Ale & Ari en bij een stand van 1-5 in de tweede voor Ortega en Marrero leek een derde set aanstaande. Echter, door een hele sterke fase konden Ale & Ari de derde set afwenden en de tweede alsnog in de tiebreak opeisen: 7-5 / 7-6.
Hiermee behaalden zij hun tweede toernooioverwinning van 2020, als eerste bij de dames aangezien de vier voorgaande toernooien steeds een andere winnaressen opleverden.

Ranglijst – RACE 2020
Door de corona is de ranglijst voor 2020 bevroren, daarvoor is de RACE 2020 in de plaats gekomen.

Na vijf toernooien lopen bij de mannen de winnaars van de laatste vier toernooien, Galán en Lebrón, steeds verder weg bij de achtervolgers, de afstand in punten naar Paquito Navarro en Pablo Lima is flink vergroot. Tweevoudig finalisten Chingotto en Tello blijven op plaats 7.

Bij de vrouwen is Marta Marrero nog steeds gedeeld nummer 1 samen met partner Paula Josemaría Martín mede vanwege hun goede resultaat in dit toernooi. Door hun overwinning zijn Ariana Sánchez en Alejandra Salazar nu echter heel dichtbij gekomen bij die hoogste positie, al staan zij nog wel op plaats 3. Ortega en Gonzáles blijven op positie 5.

Nederlandse deelname
Aan dit toernooi deden geen Nederlandse spelers mee.

Het vierde Open toernooi van 2020 – València: 
Wedstrijdschema’s
Website
RACE 2020
Wedstrijden terugkijken