//Terugblik op Valencia Open 2019

Terugblik op Valencia Open 2019

Het negende World Padel Tour toernooi van 2019 vond plaats in Valencia (Spanje), van 7 t/m 14 juli.

Resultaten
Nadat er bij de mannen diverse nieuwe duo’s gevormd waren (bv. Alejandro Galán met Pablo Lima, Augustin Tapia met Fernando Belasteguín en Juan Mieres opnieuw met eerdere partner Miguel Lamperti), was het zeer de vraag wat de resultaten van deze nieuwe combo’s zouden zijn. Opvallend was daarom de (opnieuw) snelle uitschakeling van Maxi Sánchez en Carlos D. Gutiérrez in hun eerste partij door toedoen van Agustín Tapia en Ignacio G. Gadea (Tapia zou due eigenlijk vanaf dit toernooi gaan spelen met Fernando Belasteguín maar vanwege diens blessure was dat niet mogelijk). Overigens werden Mieres en Lamperti al in de 1/8 finale uitgeschakeld.
Het lukte Alejandro Galán met Pablo Lima direct de finale te halen, mede door in de halve finale Paquito Navarro en Juan Lebrón (recent winnaars van meerdere toernooien) te verslaan: 6-1 / 5-7 / 1-6.
In de finale ontmoetten Galán en Lima een koppel dat ook nog nooit zover gekomen was in een WPT toernooi, Agustín G. Silingo en Adrián Allemandi die in de halve finale wonnen van Gadea en Tapia.
De winst in de finale en daarmee hun eerste titel samen ging naar Galán en Lima in drie sets 6-7 / 7-5 / 6-3.

Bij de vrouwen waren er geen opvallende partnerwisselingen geweest en daarmee waren het dezelfde koppels die ver kwamen in het toernooi, wat uiteindelijk leidde tot opnieuw een finale tussen de beide Marta’s (Marrero en Ortega) tegen Ale en Ari (Salazar en Sánchez). Deze finale stond daarmee in dit seizoen voor de 5e keer op het programma. de eerdere 4 finales werden over beide duo’s verdeeld (2-2).
Deze keer kon het duo Marrero en Ortega de trofee optillen na een, bijzonder genoeg, relatief eenvoudige wedstrijd: 3-6 / 2-6.

Ranglijst
Bij de mannen blijven de posities in de top 10 ongewijzigd, al worden de verschillen in de top 6 steeds kleiner. Nummers 1 blijven Sanyo Gutierrez en Maxi Sanchez gevolgd door Navarro (3) en Lebrón (4). Toernooiwinnaars Lima en Galán staan op plaats 5 en 6.

Bij de vrouwen wordt het verschil in punten tussen Marta Marrero (1) en Alejandra Salazar (2) weer iets groter, net als tussen Marta Ortega (4) en Ariana Sánchez (5). Maria José Sánchez Alayeto blijft op positie 3 doordat ook zij punten scoorde met een plek in de halve finale.

Padeltalenten
Padeltalenten Bram en Uriël deden niet samen mee aan dit toernooi (lees Padeltalenten op reis – juni 2019).
Uriël speelde met trainingsmaat Eduardo van Padel&Gol en won de eerste ronde in de pre-previa met 6-4 / 4-6 / 3-6, waarna van een veel hoger geplaatst duo werd verloren: 6-2 / 7-5.

Lees hier over hun programma: 
Padeltalenten op reis – april 2019
– Padeltalenten op reis – mei 2019
– Padeltalenten op reis – juni 2019

Het zesde Open toernooi van 2019 – Valencia:
Website
Wedstrijdschema’s
Ranking
Wedstrijden terugkijken