//Terugblik op Swedish Open 2019

Terugblik op Swedish Open 2019

Het achtste World Padel Tour toernooi van 2019 vond plaats in Bstaad (Zweden), van 26 t/m 30 juni.

Resultaten
Bij de mannen waren Paquito Navarro en Juan Lebrón na hun recente overwinning in Valladolid opnieuw als eerste geplaatst, zij bereikten conform verwachting de finale, na 3 overwinningen in twee sets in de eerste rondes.
Onderin het schema werden Maxi Sánchez en Sanyo Gutiérrez opnieuw snel verslagen, dit keer al in hun eerste wedstrijd (1/8 finale). Uiteindelijk bereikte het duo Franco Stupaczuk en Matías Díaz de finale, hun eerste eindstrijd van dit jaar.
In een spannende finale waren Navarro en Lebrón weer de sterkste, daarmee voor de tweede keer op rij, al ging het zeker in de tweede set niet gemakkelijk 6-3 / 7-6.

Bij de vrouwen werd er uitgezien naar een nieuwe clash tussen de sterkste duo’s van dit moment Salazar/Sánchez en Marrero/Ortega waarmee de topposities op de ranglijst bezegeld zouden worden. Zo ver kwam het echter niet doordat Salazar en Sánchez in de halve finale verrassend verloren van het Portugese / Spaanse duo Ana Catarina Nogueira en Paula Josemaría Martín na een lang en spannend gevecht 4-6 / 6-3 / 3-6. Hiermee behaalde de Portugese Ana Catarina Nogueira een unieke prestatie want niet eerder kwam een landgenote zo ver in een WPT toernooi.
Ook Marrero/Ortega hadden het lastig in de halve finale maar konden het tij na de verloren eerste set keren: 5-7 / 6-2 / 6-2.
De finale werd uiteindelijk een redelijk eenvoudige overwinning voor de Spaanse dames: 6-2 / 6-1, waarmee Marrero en Ortega met hun 4e toernooiwinst van dit seizoen op de ranglijst weer even afstand nemen van Salazar en Sánchez.

Ranglijst
Bij de mannen komen de posities van de nummers 1 Sanyo Gutierrez en Maxi Sanchez langzamerhand in gevaar doordat Navarro en Lebrón steeds meer punten blijven scoren. Lebrón is nu nummer 4 en daarmee ook Pablo Lima (5) voorbij, de overige posities in de top 10 blijven grotendeels gelijk.

Bij de vrouwen neemt Marta Marrero (1) weer afstand van Alejandra Salazar (2) zoals Marta Ortega (4) dat doet ten opzichte van Ariana Sánchez (5), daar tussen staat nog steeds Maria José Sánchez Alayeto (3) die ook de nodige punten scoorde met een plek in de halve finale.

Padeltalenten
Padeltalenten Bram en Uriël deden mee met de Pre-Previa en verloren hun eerste wedstrijd nipt in 3 sets: 1-6 / 7-5 / 6-7.
Lees hier over hun programma: 
– Padeltalenten op reis – mei 2019

Het vijfde Open toernooi van 2019 – Bastad:
Website
Wedstrijdschema’s
Ranking