//Terugblik op Sardegna Open 2020

Terugblik op Sardegna Open 2020

Het zesde World Padel Tour toernooi van 2020 vond plaats op Sardinië (Italië), van 6 september t/m 13 september.

Resultaten
Bij de mannen konden de viervoudig toernooiwinnaars in 2020, Juan Lebrón + Alejandro Galán, hun eerste twee wedstrijden eenvoudig winnen in twee sets maar werden daarna in de halve finale verrassend, eveneens in twee sets, uitgeschakeld door het duo Ruiz en Botello: 4-6 / 3-6.
De andere finalisten van de laatste twee toernooien, Federico Chingotto en Juan Tello, moesten helaas hun strijd in de kwartfinale tegen Tapia en Belasteguín staken vanwege een blessure van Chingotto.
Tapia en Belasteguín behaalden vervolgens de finale tegen Ruiz en Botello en wonnen die spectaculaire wedstrijd in twee sets: 1-6 / 4-6 waarmee zij hun eerste toernooiwinst als duo binnenhaalden.

Ook bij de vrouwen kwamen de winnaars van het vorige toernooi niet opnieuw tot de finale. Alejandra Salazar en Ariana Sánchez verloren, zij het nipt, in de kwartfinale van Gemma Triay en Lucía Sainz: 3-6 / 6-3 / 5-7. Dat duo won vervolgens ook redelijk eenvoudig van de jonge vrouwen Marta Ortega en Beatriz González met 6-3 / 6-3, en bereikten zo hun eerste finale van dit seizoen.
Het duo nummer 1 Marta Marrero met Paula Josemaría Martín bereikte weer eens de finale door onderweg onder andere te winnen van de tweeling Sánchez Alayeto, in een zware halve finale: 1-6 / 7-6(5) /

In de finale werd het een spannende wedstrijd waarin Gemma Triay en Lucía Sainz sterk begonnen zonder een game te verliezen in de eerste set, in de tweede set ging de strijd gelijk op maar konden deze vrouwen hun eerste wedstrijdpunten in de tweede set niet verzilveren. Vervolgens ging de tiebreak verloren en moest de derde set uitkomst brengen. Ook daarin waren Marta Marrero met Paula Josemaría Martín sterk bezig waardoor de strijd pas in een nieuwe tiebreak beslist moest worden. Nu was het het laatstgenoemde duo dat het beslissende punt niet kon maken.
Zo wonnen Triay en Sainz de finale uiteindelijk met 6-0 / 6-7(8) / 7-6(7) en daarmee hun eerste titel van 2020, na tijdens het toernooi de duo’s 1, 2 en 3 van de ranglijst te hebben verslagen.

Ranglijst – RACE 2020
Door de corona is de ranglijst voor 2020 bevroren, daarvoor is de RACE 2020 in de plaats gekomen.

Na zes toernooien blijven bij de mannen Galán en Lebrón fier aan kop, gevolgd door Paquito Navarro en Pablo Lima is flink vergroot. Toernoowinnaars Tapia en Belasteguín staan nu op de gedeelde 5e plaats.

Bij de vrouwen is Marta Marrero nog steeds gedeeld nummer 1 samen met partner Paula Josemaría Martín en zij lopen weer iets uit op de nummers 3 Ariana Sánchez en Alejandra Salazar.  nu echter heel dichtbij gekomen bij die hoogste positie, al staan zij nog wel op plaats 3. Gemma Triay en Lucía Sainz stijgen naar positie 5 en verdrijven daarmee Ortega en Gonzáles naar positie 7.

Nederlandse deelname
Aan dit toernooi deden geen Nederlandse spelers mee.

Het vijfde Open toernooi van 2020 – Sardegna: 
Wedstrijdschema’s
Website

RACE 2020
Wedstrijden terugkijken