//Terugblik op Sao Paulo Open 2019

Terugblik op Sao Paulo Open 2019

Het vijftiende World Padel Tour toernooi van 2019 vond plaats in Sao Paolo (Brazilië), van 19 t/m 24 november (alleen mannen).

Resultaten
Na hun snelle verlies in de kwartfinale in Córdoba, werd het als 1e geplaatste koppel Maxi Sánchez en Carlos D. Gutiérrez ditmaal al in de 1/8e finale uitgeschakeld door Pablo Lijo Santos en Álvaro Cepero. Dat duo verloor vervolgens van Uri Botello en Javier Ruiz die de laatste weken goed in vorm zijn en vervolgens de finale haalden, weliswaar na meerdere driesetters. Vooral de halve finale tegen Alejandro Galán en Pablo Lima was een hele spannende partij waarin zij uit bijna geslagen positie terugkwamen: 6-3 / 6-7 / 3-6. Zo bereikten Botello en Ruiz hun 2e finale van 2019.
Aan de bovenkant van het schema mochten Francisco Navarro en Juan Lebrón proberen hun plaatsing als 2e duo waar te maken. Na twee makkelijke partijen werden zij in de halve finale flink getest door Tapia en Belasteguín: 6-7 / 7-6 / 6-4.
Ook de finale werd een driesetter, met uiteindelijk de winst voor Navarro en Lebrón: 2-6 / 6-3 / 6-2. Hiermee behaalden zij hun 4e toernooiwinst van 2019 in 8 finales.

Ranglijst
Door de snelle uitschakeling van Sánchez en Sanyo Gutierrez kwam de nummer 1 positie op de ranglist vrij voor Alejandro Galán of Juan Lebrón. Deze laatste stelde de nummer 1 positie veilig door de halve finale te winnen. Met de winst van het toernooi kon zijn maatje Navarro stijgen naar nummer 2, waarmee zij samen nu het sterkste koppel zijn.
Galán eindigde uiteindelijk als nummer 3, dus voor Sanyo Gutierrez (4) en Maxi Sánchez (4). Lima staat nu op nummer 6 net voor en Belasteguín (7) blijven op dezelfde plek.
Juan Lebrón schrijft historie door de ranglijst aan te voeren als eerste speler die in Spanje geboren is.

Padeltalenten
Padeltalenten Bram en Uriël deden mee met de Pre-Previa. Op basis van hun puntenaantal waren zij ingeschaald als paar nummer 85, van de 96 ingeschreven koppels.
Hun eerste wedstrijd, in de “pre-previa”, was gepland op maandag 28 oktober, 12.00 uur, tegen de nummer 49 van de plaatsingslijst.
Bram en Uriël verloren deze wedstrijd met 3-6 4-6.

Het tiende Open toernooi van 2019 – Sao Paolo:
Wedstrijdschema’s
Website
Ranking
Wedstrijden terugkijken