//Terugblik op Santander WOpen 2019

Terugblik op Santander WOpen 2019

Het veertiende World Padel Tour toernooi van 2019 vond plaats in Santander (Spanje), van 28 oktober t/m 3 november.
Dit is een bijzonder toernooi aangezien het alleen voor de vrouwen was, daarom een W(omen)Open.

Na hun winst in het droge toernooi op Menorca lukte het de tweeling Sánchez Alayeto opnieuw om de finale te bereiken, na drie wedstrijden in twee sets. In de halve finale tegen het nummer 1 duo van dit moment (en nummer 1 geplaatst) Marta Marrero en Marta Ortega hadden ze dus ook slechts twee sets nodig: 6-4 / 6-3.
Het nummer 2 duo en ook als nummer 2 geplaatst, Alejandra Salazar en Ariana Sánchez, was blijkbaar niet in goede doen want zij werden al in hun eerste wedstrijd, de 1/8e finales, zeer verrassend verslagen door een onbekend duo: Hernández/Icaro: 5-7 3-6.
Dat duo verloor vervolgens, zij het in drie sets, van Gemma Triay en Lucía Sainz die daarna in de halve finale opnieuw een zware en lange driesetter moesten spelen tegen Ana Catarina Nogueira en Paula Josemaría Martín: 7-5 / 3-6 / 6-3.

De finale werd daarmee een editie die dit jaar nog niet eerder op het programma heeft gestaan: Gemma Triay & Lucía Sainz tegen Mª José S. Alayeto & Mª Pilar S. Alayeto.
In die wedstrijd leken Triay en Sainz op weg naar een makkelijke zege totdat de tweeling het ritme vond in de tweede set. Na een krankzinnige tie-break waarin de zussen op wonderbaarlijke wijze twee wedstrijdpunten overleefden (bekijk deze op YouTube!) kwam er nog een spannende derde set waarin op een stand van 5-4 het volgende wedstrijdpunt wel benut werd: 6-2 / 6-7 / 6-4.
Hiermee wonnen Triay en Sainz hun eerste toernooi van 2019.

Ranglijst
Bij de vrouwen verandert er niets in de volgorde in de posities 1 tot en met 7: , al komen Alejandra Salazar (2) en Ariana Sánchez (4) in punten weer iets dichterbij Marta Marrero (1), Alejandra Salazar (2), Marta Ortega (3) Ariana Sánchez (4) en Maria José Sánchez Alayeto (5). Triay en Sainz komen door hun winst in dit toernooi terug in de top 10, op de gedeelde plaats 8.

Het enige WOpen toernooi van 2019 – Santander:
Website
Wedstrijdschema’s
Ranking
Wedstrijden terugkijken