//Terugblik op Santander Open 2021

Terugblik op Santander Open 2021

Het vierde World Padel Tour toernooi van 2021 vond plaats in Santander (Spanje), van 23 mei t/m 30 mei.

Resultaten
Bij de vrouwen was het Santander Open het toernooi van de grote verrassingen. Na hun winst in het vorige toernooi in Vigo was het duo Virginia Riera en Patricia Llaguno opnieuw op dreef. Zij wonnen in de kwartfinale van het sterke duo Ariana Sánchez en Paula Josemaría Martín om vervolgens in de halve finale in een zware driesetter af te rekenen met Lucía Sainz en Beatriz González: 7-5 / 4-6 / 6-4.
Nog sterker was het optreden van het jonge duo Delfina Brea en Tamara Icardo die eerst in de kwartfinale wonnen van nummer 1 duo Alejandra Salazar en Gemma Triay om daarna ook Marta Ortega en Marta Marrero in twee sets te verslaan.
De finale was, zeker in de eerste set, eenzijdig en werd gewonnen door Brea en Ricardo: 6-1 / 7-5, zij schreven hiermee historie door als eerste paar van buiten de top 8 een WPT toernooi te winnen.

Bij de mannen wonnen de nummers 1 Juan Lebrón + Alejandro Galán hun eerste twee partijen gemakkelijk in twee sets, in de halve finale tegen Di Nenno en Navarro (finalisten vorige toernooi) hadden ze het enorm moeilijk, de partij omvatte twee lange sets die in tiebreaks beslist werden en een spannende derde set: 6-7(8) / 7-6(7) / 6-4.
Winnaars van het vorige toernooi, Fernando Belasteguín en Carlos D. (Sanyo) Gutiérrez, wonnen eveneens de eerste twee partijen in twee sets. In hun halve finale sloeg het noodlot toe, al in het begin van de eerste set blesseerde Belasteguín zich aan de kuit en kon niet verder spelen. Hun tegenstanders die verrassend zover gekomen waren, Javi Ricoy Momo González, konden zich zo gaan opmaken voor hun eerste finale in de WPT.
In die finale waren zij echter niet opgewassen tegen het geweld van Lebrón en Galán die hun tweede toernooizege van 2021 behaalden: 3-6 2-6.

Ranglijst
Bij de vrouwen verandert er in de top 6 niets. Gemma Triay blijft de nummer 1 gevolgd door Lucia Sainz, Alejandra Salazar en Ariana Sánchez. Winnaars Delfi Brea en Tamara Ricardo stijgen naar plaats 14 resp. 16.

Bij de mannen is de nummer 1 positie van Galán en Lebrón opnieuw versterkt door hun overwinning want zij lopen weer iets uit op Belasteguín en Gutiérrez komen wat dichterbij op plaats 3 en 4. Op de plaatsen daaronder in de top 10 verandert ook niets.

Nederlandse deelname
Voor het eerste dit seizoen namen Bram Meijer en Uriël Maarsen deel aan het toernooi, helaas lukte het ze niet om de eerste ronde van de pre-previa te overleven: 2-6 / 6-7(6).

Het vierde Open toernooi van 2021 – Santander: 
Wedstrijdschema’s
Website

Ranking
Wedstrijden terugkijken