//Terugblik op Menorca Open 2019

Terugblik op Menorca Open 2019

Het dertiende World Padel Tour toernooi van 2019 vond plaats op Menorca (Spanje), van 6 t/m 13 oktober.

Resultaten
Bij de mannen wordt de top steeds breder want opnieuw bereikte een duo voor het eerst een finale, dit keer was het de beurt aan Uri Botello en Javier Ruiz die onderweg het sterke duo Galán en Lima (3 x winst in de laatste 4 toernooien) versloegen. In de halve finale wonnen zijn van Díaz en Stupaczuk van wie de laatste met een blessure speelde en uiteindelijk van het veld gedragen moest worden.
De andere finalisten werden Maxi Sánchez en Carlos D. Gutiérrez die weer in vorm lijken te komen, al hadden zij de nodige moeite om de kwartfinale te overleven tegen Nieto Ruiz en Rico Dasi (6-3 / 2-6 / 7-6). In de halve finale versloegen zij het andere sterke duo Tapia en Bealsteguín relatief eenvoudig in twee sets (6-3 / 6-2).
In de finale wonnen Maxi Sánchez en Carlos D. Gutiérrez van Botello en Ruiz in twee sets: 6-4 / 6-3 en pakten daarmee hun eerste toernooiwinst sinds mei dit jaar (5e winst in 2019).

Bij de vrouwen is na de terugkeer van Maria Pilar Sánchez Alayeto het spel weer op de wagen. Nadat de tweeling in het vorige toernooi niet verder kwam dan de kwartfinale waren ze nu weer in hun normale goede doen. De nummers 1 van dit moment Marrero en Ortega werden in de kwartfinale verslagen, zij het na een bloedstollend gevecht van bijna 3,5 uur: 6-7 / 6-3 / 7-5. De halve finale tegen 1-voudig toernooiwinnaars Ana Catarina Nogueira en Paula Josemaría Martín ging eenvoudiger: 6-3 / 6-3.
Het nummer 2 geplaatste duo Alejandra Salazar en Ariana Sánchez bereikte opnieuw de finale, zij hadden op de weg daar naartoe hun zwaarste wedstrijd in de halve finale tegen Gemma Triay en Lucía Sainz met een pittige driesetter: 4-6 / 6-3 / 6-3.
Aan het eind van de zeer spannende finale, zeker in de eerste twee sets die samen ruim 2,5 uur duurden, konden de tweelingzussen drie kwartier later, voor het eerst dit jaar de titel veiligstellen: 5-7 / 7-6 / 6-1. Uiteraard leverde dit zeer emotioneel moment voor de “Gemelas” op: WPT.

Ranglijst
Door hun toernooiwinst lopen Sanyo Gutierrez (1) en Maxi Sánchez (1) weer iets weg bij de conurrenten en verandert er na hun niets:  Navarro (3), Lima (4), Lebrón (5). Galán (6) en Belasteguín (7).

Bij de vrouwen verandert er niets in de volgorde, al komen Alejandra Salazar (2) en Ariana Sánchez (4) in punten weer iets dichterbij Marta Marrero (1) en Marta Ortega (3). Het gat in punten naar Maria José Sánchez Alayeto (5) is en blijft voorlopig groot.

Padeltalenten
Padeltalenten Bram en Uriël deden dit toernooi niet mee.

Lees hier over hun programma: 
Padeltalenten op reis – september 2019

Het achtste Open toernooi van 2019 – Menorca:
Website
Wedstrijdschema’s
Ranking
Wedstrijden terugkijken