//Terugblik op Master Final 2019

Terugblik op Master Final 2019

Het zeventiende World Padel Tour toernooi van 2019 vondt plaats in Barcelona (Spanje), van 19 t/m 22 december. Het betrof de Master Final waaraan alleen de 16 sterkste mannen en vrouwen van het afgelopen seizoen mogen meedoen, op basis van de ranglijst.

Resultaten
Bij de mannen hadden de nummers 1, Francisco Navarro en Juan Lebrón, het direct in de kwartfinale al erg lastig tegen Uri Botello en Javier Ruiz, zij kwamen in de derde set met de schrik vrij: 3-6 / 6-4 / 6-4. In de halve finales tegen Fernando Belasteguín en Agustín Tapia, die hun kwartfinale eenvoudig gewonnen hadden, ging het dan toch mis: 3-6 / 5-7.
De eerder nummers 1 en winnaars van het voorgaande toernooi, Maxi Sánchez en Carlos D. Gutiérrez, kwamen hun kwartfinale met moeite door tegen Tello en Chingotto: 7-6 / 6-4 maar gingen vervolgens ook in de halve finales na een mooie strijd ten onder tegen Alejandro Galán met Pablo Lima: 4-6 / 6-4 / 1-6.
In de finale stonden daarmee twee vroegere partners Lima en Belasteguín tegenover elkaar, ieder aan de zijde van een jong talent. In een spannende en goede partij konden Lima en Galán de zege naar zich toetrekken: 7-6 / 6-3 waarmee ze zich “Maestros” van 2019 mogen noemen.

Bij de vrouwen werd er gehoopt op een nieuwe finale met de beide Marta’s (Marrero en Ortega, nummer 1 op de ranglijst) tegen Ale en Ari (Salazar en Sánchez, nummers 2). Die finale kwam er dankzij het feit dat Salazar en Sánchez er in de halve finale in slaagden 3 matchpoints weg te werken tegen Brea y González en vervolgens die hoogstaande partij in de tiebreak van de derde set in hun voordeel te beslissen.De andere halve finale van Marrero en Ortega was een eenvoudige tweesetter tegen Navarro en Reiter.
De finale tussen de sterkste duo’s van dit seizoen werd een echte kraker waarin de dames elkaar niets toegaven, wat resulteerde in een wedstrijd van ongeveer 2 uur en drie kwartier die uiteindelijk ook pas in de derde set tiebreak beslist werd, in het voordeel van Ale en Ari: 7-5 / 3-6 / 7-6. Deze titel als “Maestras” was hun 5e toernooiwinst dit seizoen.

Ranglijst
Bij de mannen staan Francisco Navarro en Juan Lebrón nog steeds op nummer 1 gevolgd door Alejandro Galán (3) die door zijn winst weer gestegen is, voorbij Maximiliano Sánchez en Carlos D. Gutiérrez (4). Daarachter staan Lima (6), Belasteguín (7) en Tapia (8).
Bij de vrouwen staan Marta Marrero en Marta Ortega nog steeds op nummer 1 ondanks verlies in de finale, voor toernooiwinnaars Alejandra Salazar (3) en Ariana Sánchez (3), zij worden onveranderd gevolgd door Maria José Sánchez Alayeto (5).

De Master Final van 2019 – Barcelona:
Wedstrijdschema’s
Website
Ranking
Wedstrijden terugkijken