//Terugblik op Marbella Master 2020

Terugblik op Marbella Master 2020

Het eerste World Padel Tour toernooi van 2020 vond plaats in Marbella (Spanje), van 29 februari t/m 8 maart.

Resultaten
Bij de mannen kamen verschillende nieuwe teams in actie. Zo spelen de nummer 1 van 2019, Lebrón en Navarro niet meer samen. Beide spelers haalden wel de finale, ieder dus met eennieuws partner.
Voorafgaand aan de finale viel vooral de halve finale tussen Juan Lebrón + Alejandro Galán en Franco Stupaczuk + Carlos D. (Sanyo) Gutiérrez op vanwege een tijdsduur van ruim 3 uur, ondanks de toepassing van het golden point systeem. Lebrón en Galán overleefden maar liefst 8 matchpoints tegen alvorens zij de wedstrijd nog naar zicht toe trokken.
In de finale tegen Paquito Navarro en Pablo Lima was het opnieuw een stevige strijd, die met 7-6 / 2-6 / 6-3 in het voordeel van Navarro en Lima werd beslist.

Bij de vrouwen waren er ook een aantal ruilingen van partner geweest, alle ogen waren daarmee gericht op Marta Marrero als nummer 1. Zij haalde met haar nieuwe partner Paula Josemaría Martín weer gewoon de finale tegen de aartsrivalen van 2019: Alejandra Salazar en Ariana Sánchez die eveneens opnieuw in een finale stonden. Die eindstrijd werd een mooi gevecht, met winst voor het nieuwe koppel: 7-6 / 4-6 / 6-2.

Ranglijst
In de ranglijst bij de mannen is Paquito Navarro nu de onbesliste nummer 1 na zijn toernooiwinst. Voormalig partner Juan Lebrón zakt naar plaats 2, gevolgd door Galán en Lima.

Bij de vrouwen is Marta Marrero opnieuw de nummer 1, met Marta Ortega als nummer 2. Paula Josemaría Martín stijgt naar plaats 5 achter Alejandra Salazar (3) en Ariana Sánchez (4).

Nederlandse deelname
Aan dit toernooi deden geen Nederlandse spelers mee.

Het eerste Master toernooi van 2020 – Marbella: 
Wedstrijdschema’s
Website
Uitslagen
Wedstrijden terugkijken