//Terugblik op Madrid Master 2019

Terugblik op Madrid Master 2019

Het elfde World Padel Tour toernooi van 2019 vond plaats in Madrid (Spanje), van 31 augustus tot 8 september.

Resultaten
Bij de mannen is het duidelijk dat de diverse teams zo sterk geworden zijn dat de uitslagen vantevoren niet meer te voorspellen zijn, de top wordt alsmaar breder, gezien de teams die de vorige finales bereikten.
Zo kwamen Agustín Tapia en Fernando Belasteguín die nog maar kort samen speelden al in de 1/8e finale het sterke duo Paquito Navarro en Juan Lebrón (dit seizoen 6 finales) tegen en konden die wedstrijd in twee sets naar zich toe trekken: 6-4 / 6-4. Na nog twee sterke wedstrijden bereikten ze vervolgens de finale.
Het team dat de laatste tijd niet meer in vorm leek te zijn maar nog wel de huidige nummers 1 op de ranglijst, Maxi Sánchez en Carlos D. Gutiérrez, waren dit keer wel goed op dreef door diverse minder bekende koppels te verslaan. Na 5 toernooien zonder finaleplaats lukte het hen dit keer wel de eindstrijd te bereiken. 
De winnaars van de vorige twee toernooien, Galán en Lima, kwamen dit keer niet verder dan de 1/4e finale en konden zo niet de strijd aangaan met Tapia en Belasteguín in de 1/2 finale.
De finale tussen Tapia en Belasteguín tegen Maxi Sánchez en Carlos D. Gutiérrez werd een overwinning voor het relatief nieuwe duo waarmee zij hun eerste toernooi samen in de WPT wonnen: 6-4 / 6-4.

Bij de vrouwen was er sprake van een hele grote verassing aangezien de twee sterkste teams Alejandra Salazar met Ariana Sánchez en  Marta Marrero met Marta Ortega allebei in de 1/2e finale uitgeschakeld werden, beide in zeer spannende en lange wedstrijden, resp. 6-1 / 6-7 / 6-7 tegen Ana Catarina Nogueira met Paula Josemaría Martín en 4-6 / 6-3 / 6-4 tegen Elisabet Amatriaín met Patricia Llaguno, Laatstgenoemden hadden in hun wedstrijd daarvoor tegen de tweeling Sánchez Alayeto maar liefst bijna 4 uur op de baan gestaan (6-7 / 7-6 / 6-2).

De finale tussen Ana Catarina Nogueira met Paula Josemaría Martín en Elisabet Amatriaín met Patricia Llaguno werd een overwinining voor de Spaans/Portugese combinatie, 6-4 / 6-3, na twee eerdere verloren finales. Met deze prestatie is Noguiera de allereerste speler/speelster uit Portugal is die een WPT toernooi wint en dus met een grote prijs op zak het volgende toernooi in eigen land kan gaan spelen.

Ranglijst
Door de snelle uitschakeling van Navarro is het hem niet gelukt de nummer 1 positie over te nemen van Sanyo Gutierrez (1) en Maxi Sánchez die als verliezend finalist beide weer wat uitlopen, De top zes blijft daardoor onveranderd Maxi Sanchez (1), Navarro (3), Lebrón (4), Lima (5) en Galán (6).

Ook bij de vrouwen is de aanval op de nummer 1 positie van Marta Marrero (1) door Alejandra Salazar (2) mislukt. Doordat de top 4 in de halve finale uitegschakeld werd, is de volgorde in de top van de ranglijst onveranderd: Marta Ortega (3), Ariana Sánchez (4) en Maria José Sánchez Alayeto (5).

Padeltalenten
Padeltalenten Bram en Uriël deden dit toernooi niet mee.

Lees hier over hun programma: 
Padeltalenten op reis – augustus 2019

Het vierde Master toernooi van 2019 – Madrid:
Website
Wedstrijdschema’s
Ranking
Wedstrijden terugkijken