//Terugblik op Logroño Open 2019

Terugblik op Logroño Open 2019

Het tweede World Padel Tour toernooi van 2019 vond plaats in Logroño (Spanje), van 7 t/m 14 april. Een terugblik op dit toernooi.

Resultaten
Bij de mannen behaalden beide finalisten van het eerste WPT toernooi opnieuw de finale. Het nummer 1 duo van de ranglijst, Maxi Sánchez en Sanyo Gutiérrez, speelde dus weer tegen Paquito Navarro en Juan Lebrón die in de halve finales nogmaals het 2e geplaatste en befaamde duo Lima/Belasteguín versloegen.
In Marbella was de finale maar 1 set spannend, deze keer hadden Maxi en Sanyo twee lange sets moeite om de “jonge honden” Paquito en Navarro van zich af te schudden, eindstand 7-6 / 7-6.

Ook bij de vrouwen stond uiteindelijke dezelfde finale op het affiche als in Marbella.
Door het resultaat in dat toernooi waren Marta Marrero en Marta Ortega nu als eerste geplaatst en zij maakten die voorkeurspositie dus waar, na o.a. een opvallend eenvoudige halve eindstrijd tegen Sainz/Triay: 1-6 / 0-6.
Het als tweede geplaatste duo Alejandra Salazar en Ariana Sánchez had in de halve finales een echte “remontada” nodig om Llaguno/Amatriaín te verslaan en ook de finale te bereiken: 1-6 / 6-3 / 6-4.
De finale werd een ware slijtageslag die maar liefst bijna 3 uur duurde en eindigde met een 6-3 / 5-7 / 3-6 stand in het voordeel van de beide Marta’s.

Beide winnaars Marta Marrero + Marta Ortega en Maxi Sánchez + Sanyo Gutiérrez behaalden hiermee hun tweede toernooiwinst op rij, een zogenaamde ” doblete”.

Ranglijst
Bij de mannen verstevigen Sanyo Gutierrez en Maxi Sanchez dus nogmaals hun positie aan de top van het klassement.

Bij de vrouwen is Marta Marrero doorgeschoven van positie 3 naar 2 van de ranglijst en nadert de nummer 1 positie van Majo Sánchez Alayeto.

Padeltalent
Padeltalenten Bram en Uriël spelen weer samen, in hun eerste toernooi van 2019. Hun wedstrijd in de eerste ronde van de pre-previa ging na een spannende strijd helaas verloren: 3-6 / 6-4 / 5-7.
Na het komende toernooi van Alicante volgt het eerste reisverslag van 2019.

Bron en verdere informatie: 
Het eerste Master toernooi van 2019 – Marbella:
Website
Wedstrijdschema’s
Wedstrijden terugkijken

Het volgende toernooi is: Estrella Damm Alicante Open 2019 van 21 april t/m 28 april.