//Terugblik op Las Rozas Open 2020

Terugblik op Las Rozas Open 2020

Het tiende World Padel Tour toernooi van 2020 vond plaats in Alcorcón (Madrid, Spanje), van 15 t/m 22 november, onder de naam Las Rozas Open 2020.

Resultaten
Bij de mannen ging de buitenwereld er, na 6 x toernooiwinst dit jaar, wel vanuit dat Juan Lebrón + Alejandro Galán hoge ogen zouden gooien. Na twee eenvoudige winstpartijen in twee sets werd de halve finale dit keer hun eindstation, na een verrassende nederlaag tegen Federico Chingotto en Juan Tello, zowaar ook in twee, zwaarbevochte sets: 3-6 / 5-7. Dat duo had in de kwartfinale al een sterke partij gespeeld tegen Agustín Tapia en Fernando Belasteguín en in drie sets in hun voordeel kunnen beslissen: 4-6 / 7-6(4) / 6-3.
In het onderste deel van het schema kwamen Francisco Navarro en Pablo Lima na een zware wedstrijd in de kwartfinale tegen Uri Botello en Javier Ruiz verder met 6-7(4) / 6-7(3), om in de halve finale eenvoudig te winnen van het duo Jorge Nieto Ruiz en Javier Rico Dasi die onverwacht zover gekomen waren: 6-3 / 6-1.
Helaas bleek na de halve finale dat Lima geblesseerd was en de finale niet kon spelen. Hierdoor wonnen Chingotto en Tello hun eerste WPT titel, dus jammer genoeg zonder zelf het beslissende punt te spelen en van dat ultieme moment te kunnen genieten.

Bij de vrouwen kwam het sterkste duo van dit moment Gemma Triay en Lucía Sainz opnieuw tegenover Alejandra Salazar en Ariana Sánchez te staan, dit keer in de halve finale. De nummers 1 van de ranglijst lieten geen twijfel wie nu het sterkste duo is en wonnen relatief eenvoudig met 6-1 / 6-4.
Het andere duo dat een sterk optreden beleefde was dat van de jonge meiden Paula Josemaría Martín en Beatriz González die in de kwartfinale de tweeling Sánchez Alayeto met duidelijke cijfers opzij zetten: 6-4 / 6-2 en vervolgens in de halve finale afrekenen met Marta Marrero en Marta Ortega, met een sterke comeback na een matige eerste set: 1-6 / 7-6(7) / 7-5.
In de finale hadden Triay en Sainz direct de overhand en kwamen alleen in de tweede set onder druk te staan waardoor een tiebreak de beslissing moest brengen in de 2e set, na 12 punten werd toch de wedstrijd al beslist: 6-0 / 7-6(5).
Triay en Sainz wonnen zo hun vierde titel van 2020 en de derde op rij.

Ranglijst – RACE 2020
Door de corona is de ranglijst voor 2020 bevroren, daarvoor is de RACE 2020 in de plaats gekomen.

Bij de mannen blijven Galán en Lebrón met ruime voorsprong op nummer 1 gevolgd door Francisco Navarro en Pablo Lima op plaats 3 die weer voorbij Franco Stupaczuk en Carlos D. Gutiérrez (5) zijn gegaan. Het duo Tapia en Belasteguín staat op positie 7 met achter hun toernooiwinnaars Chingotto en Tello (9).

Bij de vrouwen verstevigen winnaars Gemma Triay en Lucía Sainz opnieuw hun op positie 1 en hebben ze Ariana Sánchez en Alejandra Salazar op een flinke achterstand gezet. Paula Josemaría is nu Marta Marrero gepasseerd en de nummer 5. haar nieuwe partner Bea González is door haar finaleplaats tussen Marrero (6) en Marta Ortega (8) terechtgekomen op plaats 7. De tweeling Sánchez Alayeto is gezakt naar positie 9.

Nederlandse deelname
Aan dit toernooi deden geen Nederlandse spelers mee.

Het zevende Open toernooi van 2020 – Las Rozas: 
Wedstrijdschema’s
Website
RACE 2020
Wedstrijden terugkijken