//Terugblik op Alisea Ledus Jaén Open 2019

Terugblik op Alisea Ledus Jaén Open 2019

Het vijfde World Padel Tour toernooi van 2019 vond plaats in Jaén (Spanje), van 19 t/m 26 mei, op een prachtige locatie, namelijk op het Plaza de Santa Maria, aan de voet van de kathedraal van Jaén.

Resultaten
Bij de mannen bereikten een aantal van de verwachte duo’s de halve finales zodat er opnieuw een halve finale tussen de duo’s 2 en 3 van de wereld, Paquito Navarro en Juan Lebrón (2) tegen Pablo Lima en Fernando Belasteguín (3), op het programma stond. De jonge mannen slaagden er wederom in om de ervaren toppers uit te schakelen 6-2 / 6-3.
Aan de andere kant van het schema stond beste duo van de ranglijst, Maxi Sánchez en Sanyo Gutiérrez (1), die hun halve finale ook in twee sets maar veel moeizamer wonnen Franco Stupaczuk en Matías Díaz (5) 6-7 / 5-7.
In de finale slaagden Navarro en Lebrón er zelfs in voor het eerst de nummers 1 te verslaan in een finale van hoogstaand niveau: 7-5 / 6-4.
Zo wonnen de beide spelers uit Andalusië met dit thuistoernooi, aangezien het in hun eigen provincie gespeeld werd, hun 2e toernooi van dit jaar.

Bij de vrouwen namen Alejandra Salazar en Ariana Sánchez (2) in de kwartfinale revanche op Alba Galán en Victoria Iglesias die hen in de dezelfde fase in Vigo hadden uitgeschakeld. In de halve finale speelden zij een heel zware en lange wedstrijd tegen Delfina Brea Senesi en Mª José S. Alayeto (4) maar wonnen wel: 3-6 / 6-4 / 6-3.
In de andere helft van het schema speelden Lucía Sainz en Gemma Triay (3) de verwachte halve finale tegen Marta Ortega en Marta Marrero (1) die ook lang duurde, uiteindelijk werd het een overwinning voor de beide Marta’s: 6-3 / 3-6 / 2-6
In de finale die maar liefst 2 uur en 43 minuten duurde, begonnen Salazar en Sánchez sterk en waren het Marrero en Ortega die de tweede set wonnen. In de beslissende en zeer spannende derde set kwam dezelfde stand als van de eerste set op het scorebord en zo konden Ale en Ari voor de tweede keer dit seizoen de trofee optillen: 7-5 / 2-6 / 7-5.

Ranglijst
Bij de mannen blijven de nummers 1 Sanyo Gutierrez en Maxi Sanchez bovenaan de ranglijst, op ruime afstand blijft Paquito Navarro de nummer 3 voor Pablo Lima (4), Juan Lebrón (5) en Fernando Belasteguín (6).

Bij de vrouwen is Alejandra Salazar door de toernooiwinst ook Maria José Sánchez Alayeto op de ranglijst voorbijgegaan en op plek 2 nadert zij de koppositie van Marta Marrero, haar voormalige partner.
Hun beide partners Ariana Sánchez en Marta Ortega zijn inmiddels gestegen naar plaats 6 en 5. De top van de ranglijst bij de dames schuift steeds dichter naar elkaar toe.

Padeltalenten
Padeltalenten Bram en Uriël speelden in de pre-previa en verloren daar de eerste wedstrijd met 4-6 / 4-6.
Lees hier over hun programma: Padeltalenten op reis – april 2019.

Het vierde Open toernooi van 2019 – Jaén:

Website
Wedstrijdschema’s
Wedstrijden terugkijken