//Terugblik op Estrella Damm Open 2020 (Madrid)

Terugblik op Estrella Damm Open 2020 (Madrid)

Het tweede World Padel Tour toernooi van 2020 vond plaats in Madrid (Spanje), van 28 juni t/m 5 juli. Dit eerste toernooi na de herstart van de WPT werd helaas gespeeld achter gesloten deuren.

Resultaten
Bij de mannen speelden Juan Lebrón + Alejandro Galán een sterk toernooi waarbij ze, na een onverwacht pittige driesetter in de achtste finales, opnieuw de finale bereikten en daar, net als in Marbella, opnieuw tegen Paquito Navarro en Pablo Lima mochten aantreden, Zij hadden op hun beurt in de kwartfinale hun doortocht naar de volgende ronde pas na drie sets kunnen realiseren.
In de finale waren het nu de beide jonge spelers Lebrón en Galán die de winst naar zich toe konden trekken: 7-5 / 6-3. Zo is de onderlinge stand in 2020 nu 1-1 tussen deze koppels.

Bij de vrouwen stond er in de kwartfinale een interessante partij op het programma, de tweeling Sánchez Alayeto speelde tegen de nummer 1 op de ranglijst Marta Marrero die dit seizoen met Paula Josemaría Martín speelt. Laatstgenoemden wonnen in twee sets maar werden vervolgens in de halve finale enigszins verrassend verslagen door Gemma Triay en Lucia Sainz.
Het nummer 1 geplaatste duo Alejandra Salazar en Ariana Sánchez wonnen hun 3 partijen voor de finale steeds in twee sets. Ook de finale tegen Triay en Sainz werd redelijk eenvoudig gewonnen: 6-2 / 6-3.

Ranglijst – RACE 2020
Door de corona is de ranglijst voor 2020 bevroren, daarvoor is de RACE 2020 in de plaats gekomen.
Na de twee toernooien van 2020 gaat bij de mannen Paquito Navarro aan kop, samen met partner Pablo Lima, zij worden gevolgd door Lebrón en Galán op positie 3.
Bij de vrouwen is Marta Marrero de nummer 1, zij deelt die positie met haar medespeelster Paula Josemaría Martín.Op nummer 3 staat Ariana Sánchez samen met Alejandra Salazar.

Nederlandse deelname
Aan dit toernooi deden geen Nederlandse spelers mee.

Het eerste Open toernooi van 2020 – Madrid:
Website
Uitslagen
RACE 2020
Wedstrijden terugkijken