//Terugblik op Estrella Damm Alicante Open 2019

Terugblik op Estrella Damm Alicante Open 2019

Het derde World Padel Tour toernooi van 2019 vond plaats in Alicante (Spanje), van 21 t/m 28 april. Een terugblik op dit toernooi.

Resultaten
Bij de mannen werden de winnaars van de beide vorige toernooien en nummer 1 duo van de ranglijst, Maxi Sánchez en Sanyo Gutiérrez, zeer verrassend al in de 8e finales uitgeschakeld.
De wedstrijd die de vorige twee toernooien als halve finale op het programma stond werd nu de finale, daarin speelden Paquito Navarro en Juan Lebrón hun derde opeenvolgende finale, tegen het sterke duo Lima/Belasteguín. Na een snelle 0-5 achterstand konden Navarro en Lebrón de eerste set niet meer redden, vervolgens kwamen ze steeds meer in de wedstrijd en werd het uiteindelijk een hele spannende finale die zij in de derde set naar zich toe konden trekken: 3-6 / 7-6 / 6-2.
Hiermee pakte dit nieuwe duo hun allereerste toernooiwinst.

Bij de vrouwen gebeurden in grote lijnen dezelfde dingen. De winnaressen van de eerste twee titels, Marta Marrero en Marta Ortega, verloren ook al snel, in de kwartfinales, van Llaguno/Amatriaín die vervolgens in de halve finale strandden.
Het duo Alejandra Salazar en Ariana Sánchez bereikte hun derde opeenvolgende finale en speelden deze tegen Majo Sanchéz Alayeto en haar tijdelijke partner Delfina Brea. Na twee verloren finales konden ook Salazar en Sánchez hun allereerste toernooioverwinning als nieuw duo behalen: 6-2 / 7-5.

Ranglijst
Bij de mannen verandert er niet veel op de ranglijst, de nummers 1 Sanyo Gutierrez en Maxi Sanchez hebben genoeg voorsprong en ondervinden geen last van deze snelle uitschakeling.

Bij de vrouwen zijn er wijzigingen qua positie maar qua punten schuiven speelsters in de top 10 dichter naar elkaar toe.

Padeltalent
Padeltalenten Bram en Uriël speelden weer samen, in hun tweede toernooi van 2019. De wedstrijd in de eerste ronde van de pre-previa ging na een lange wedstrijd helaas net verloren: 7-6 / 3-6 / 6-7.

Bron en verdere informatie: 

Het tweede Open toernooi van 2019 – Alicante:
Website
Wedstrijdschema’s
Wedstrijden terugkijken

Het volgende toernooi is: Vigo Open 2019 van 5 t/m 12 mei.