//Terugblik op Córdoba Open 2019

Terugblik op Córdoba Open 2019

Het vijftiende World Padel Tour toernooi van 2019 vond plaats in Córdoba (Spanje), van 10 t/m 17 november.

Resultaten
Bij de mannen bleek de verbeterde vorm van de winnaars van het vorige toernooi Maxi Sánchez en Carlos D. Gutiérrez toch niet constant, zij verloren nu al in de kwartfinale, van Silingo en Allemandi. Ook de andere verassende finalisten van Menorca, Uri Botello en Javier Ruiz, werden in de kwartfinale uitgeschakeld, door Tapia en Belasteguín.
Ditmaal waren Francisco (Paquito) Navarro en Juan Lebrón weer in goede doen, zij bereikten de finale na drie tweesetters. De andere finalisten werden Matiaz Díaz en Franco Stupaczuk die weer hersteld was van zijn blessure.
In de finale wonnen Franco Stupaczuk en Matías Díaz redelijk eenvoudig van Navarro en Lebrón: 6-3 / 6-3, daarmee behaalden zij hun eerste toernooiwinst van dit jaar (na 1 eerdere verloren finale).

Bij de vrouwen is het duidelijk, de beide Marta’s (Marrero en Ortega) zijn het sterkste duo van dit jaar. Na winst van dit toernooi is zeker dat zij duo nummer 1 zijn en het jaar 2019 op de ranglijst als nummer 1 en 2 gaan eindigen. Dit kwam tot stand mede vanwege het onverwachte verlies van Salazar en Sánchez in de kwartfinale, tegen Patricia Llaguno en Elisabet Amatriaín die uiteindelijk doordrongen tot de finale. Zij speelden een hele sterke wedstrijd tegen de tweeling Sánchez Alayeto: 6-3 / 6-4 in de halve finale.
De finale was enigszins teleurstellend, Marrero en Ortega waren duidelijk sterker dan Llaguno en Amatriaín: 2-6 / 0-6 en wonnen hiermee hun 7e! titel van 2019.

Ranglijst
In de ranglijst bij de mannen verandert er weinig. Sanyo Gutierrez (1) en Maxi Sánchez (1) blijven bovenaan staan nu Navarro (3) en Lebrón (4) niet tot winst van het toernooi kwamen. Lebrón is wel weer Lima (nu 5) voorbijgegaan. Galán (6) en Belasteguín (7) blijven op dezelfde plek. Toernooiwinnaars Stupaczuk (9) en Díaz (10) maken, na Mieres (8) de top 10 compleet.

Bij de vrouwen is het zeker dat Marta Marrero (1) en Marta Ortega (2) het sterkste duo van dit jaar zijn en dat blijkt ook uit de ranking waarin Ortega nu plaats 2 inneemt, ten koste van Alejandra Salazar (3). Ariana Sánchez blijft nummer 4, voor Maria José Sánchez Alayeto (5).

Padeltalenten
Padeltalenten Bram en Uriël deden dit toernooi niet mee.

Lees hier over hun programma: 
Padeltalenten op reis – oktober 2019

Het negende Open toernooi van 2019 – Córdoba:
Wedstrijdschema’s
Website
Ranking
Wedstrijden terugkijken