//Terugblik op Cascais Padel Master 2019

Terugblik op Cascais Padel Master 2019

Het twaalfde World Padel Tour toernooi van 2019 vond plaats in Cascais (Portugal), van 14 tot en met 22 september.

Resultaten
Bij de mannen is opnieuw gebleken dat het duo dat in het begin van het seizoen zo sterk was, Paquito Navarro en Juan Lebrón, in deze periode overvleugeld wordt door andere teams. Zij verloren in de 1/8e finale opnieuw van Agustín Tapia en Fernando Belasteguín (winnaars van het vorige toernooi in Madrid), in twee sets. Laatstgenoemden verloren op hun beurt daarna in de 1/2e finale van Galán en Lima, die recent ook al twee finales hadden gewonnen.
Aan de andere kant van het schema kwamen de nummers 1 op de ranglijst, Maxi Sánchez en Carlos D. Gutiérrez, met de nodige moeite tot in de 1/2e finale alwaar zij in Federico Chingotto met Juan Tello toch een sterkere tegenstander troffen. Dat duo bereikte daarmee hun eerste finale in 2019.
In de finale winnen Galán en Lima van de verrassende finalisten Chingotto en Tello in een wedstrijd die door de vele regen pas op maandag uitgespeeld kon worden: 6-4 / 6-4. Dat leverde hun derde winst in de laatste 4 toernooien op.

Bij de vrouwen kwam het opnieuw tot een treffen in de finale tussen de twee sterkste teams van dit seizoen Alejandra Salazar met Ariana Sánchez en Marta Marrero met Marta Ortega. Ook deze finale kon pas op maandag gespeeld worden maar werd een relatief eenvoudige overwinning voor de beide Marta’s: 7-5 / 6-3. Hiermee kon Marrero de aanval op haar nummer 1 positie afwenden. De beide Marta’s pakten hiermee alweer nu 6e toernooiwinst van dit seizoen.
De Portugese Ana Catarina Nogueira, in Madrid nog winnaar met de Spaanse Paula Josemaría Martín, kon in haar thuistoernooi niet voor een stunt zorgen om nogmaals de finale te halen, dat duo verloor 2-6 / 6-4 / 4-6 in de 1/4e finale tegen de latere winnaars Marrero en Ortega.

Ranglijst
Op de ranglijst blijven Sanyo Gutierrez (1) en Maxi Sánchez (1) aan kop, gevolgd door Navarro (3). Door opnieuw toernooiwinst is Lima gestegen naar positie nummer 4 ten koste van Lebrón (5). Galán (6) heeft in de punten weer meer afstand genomen van Belasteguín (7).

Bij de vrouwen is de aanval op de nummer 1 positie van Marta Marrero (1) door Alejandra Salazar (2) opnieuw mislukt. De top van het klassement verandert daarmee niet: Marta Ortega (3), Ariana Sánchez (4) en Maria José Sánchez Alayeto (5).

Padeltalenten
Padeltalenten Bram en Uriël deden dit toernooi niet mee.

Lees hier over hun programma: 
Padeltalenten op reis – augustus 2019

Het vijfde Master toernooi van 2019 – Cascais:
Website
Wedstrijdschema’s
Ranking
Wedstrijden terugkijken