//Terugblik op Buenos Aires Padel Master 2019

Terugblik op Buenos Aires Padel Master 2019

Het zesde World Padel Tour toernooi van 2019 vond plaats in Buenos Aires (Argentinië), van 4 t/m 9 juni (alleen mannen).

Resultaten
De winnaars van het vorige toernooi in Jaén, Paquito Navarro en Juan Lebrón werden verrassend in de kwartfinales na een driesetter (met zeer wisselende setstanden) uitgeschakeld door Franco Stupaczuk en Matías Díaz: 6-1 / 2-6 / 0-6. Die werden vervolgens in de halve finale verslagen door het befaamde duo Pablo Lima en Fernando Belasteguín: 7-6 / 6-2.
Aan de onderzijde van het schema wisten Juan Mieres en Ale Galán zeer knap de finale te halen door o.a. in de halve finale het sterkste duo van de wereld Maxi Sánchez en Sanyo Gutiérrez te verslaan in een spannende driesetter: 6-4 / 3-6 / 6-3.
De finale van Pablo Lima en Fernando Belasteguín versus Juan Mieres en Ale Galán eindigde helaas in mineur doordat Belasteguín bij een stand van 5-5 in de eerste set de strijd moest staken wegens een blessure aan zijn been.
Mieres en Galán wonnen zo hun eerste toernooi van 2019 en hun eerste toernooi als duo.

Bijzondere terugkeer van een legende
Tijdens het toernooi speelde padellegende Roberto Gattiker voor het eerst in jaren weer eens mee in een professioneel toernooi. Gattiker, nu 51 jaar oud, was in de jaren 90 een van de beste padelspelers ter wereld en van 1992 tot en met 1996 onverslaanbaar als duo met Alejandro Lasaigues die beschouwd wordt als de beste padelspeler aller tijden. Zij verloren geen enkele wedstrijd in die periode.
Aan de zijde van Denis Tomas Perino kon hij nu zelfs een wedstrijd winnen, van Maxi Grabiel en Fernando Poggi, tot groot genoegen van het publiek: 6-3 / 6-7 / 6-1. Video
In de achtste finales moesten Tomas en Gattiker hun meerdere erkennen in Francisco Navarro en Juan Lebrón: 6-1 / 6-1.

Ranglijst
Ondanks hun nederlaag in de halve finale blijven de nummers 1 Sanyo Gutierrez en Maxi Sanchez bovenaan de ranglijst, op ruime afstand gevolgd door Pablo Lima (3) die Paquito Navarro (4) weer voorbij is, Juan Lebrón (5) blijft op dezelfde positie terwijl Fernando Belasteguín ingehaald wordt door Ale Galán (6) en zakt naar plaats 7. Juan Mieres is door zijn overwinning geklommen naar nummer 8.

Padeltalenten
Padeltalenten Bram en Uriël speelden in de pre-previa en verloren daar de eerste wedstrijd met 4-6 / 4-6.
Lees hier over hun programma:
Padeltalenten op reis – april 2019,
Padeltalenten op reis – mei 2019.

Het tweede Master toernooi van 2019 – Buenos Aires:
Wedstrijdschema’s
Website
Wedstrijden terugkijken