//Terugblik op Barcelona Master 2020

Terugblik op Barcelona Master 2020

Het achtste World Padel Tour toernooi van 2020 vond plaats in Barcelona (Spanje), van 10 t/m 18 oktober. 

Resultaten
Bij de mannen stond in de bovenste helft dezelfde halve finale op het programma als bij het vorige toernooi op Menorca. Dit keer konden Juan Lebrón + Alejandro Galán (viervoudig toernooiwinnaars in 2020) wel winnen van het duo Agustín Tapia en Fernando Belasteguín, zij het met heel veel moeite in twee tiebreaks: 7-6 (0) / 7-6 (5).
De andere finalisten op Menorca, Franco Stupaczuk en Carlos D. Gutiérrez, bleken opnieuw in vorm te zijn al hadden zij de nodige moeite om hun kwartfinale tegen Federico Chingotto en Juan Tello te winnen: 3-6 / 6-2 / 7-6(5), daarna hadden zij het in de halve finale zo mogelijk nog zwaarder in de eerste twee sets tegen Francisco Navarro en Pablo Lima, na een lange en spannende tiebreak sloeg de balans over in hun voordeel: 2-6 / 7-6(13) / 6-2.
De finale werd een relatief eenvoudige overwinning voor Galán en Lebrón, die met duidelijke cijfers Franco Stupaczuk en Carlos D. Gutiérrez versloegen: 6-4 / 6-1. Hiermee behaalden Galán en Lebrón hun 5e toernooiwinst van dit seizoen.

Bij de vrouwen was het duo Marta Marrero en Paula Josemaría Martín weer van de partij, naar later bleek in hun laatste toernooi samen, zij werden echter al in de kwartfinale uitgeschakeld na een redelijk eenvoudig verliespartij tegen de tweeling Sánchez Alayeto: 2-6 / 4-6. De tweeling stoomde vervolgens door naar de finale.
Het duo Alejandra Salazar en Ariana Sánchez, winnaars van het vorige toernooi, kwamen in de halve finale tegenover het duo in vorm Gemma Triay en Lucía Sainz te staan. In een spannende wedstrijd werd de tweede set pas na een lange tiebreak beslist waardoor er een derde set nodig werd. Het bleek dat Sánchez zich geblesseerd had aan het einde van die tweede set waardoor zij de derde set niet voluit kon spelen, die ging dan ook snel en eenvoudig verloren: 1-6 / 7-6(8) / 1-6.
In de finale tegen de tweeling Sánchez Alayeto trapten Triay en Sainz direct hard het gaspedaal in waardoor er geen spannende wedstrijd meer kon ontstaan en er een duidelijke uitslag op het scorebord kwam te staan: 6-2 / 6-3. Zij pakten hiermee hun tweede titel van 2020.

Ranglijst – RACE 2020
Door de corona is de ranglijst voor 2020 bevroren, daarvoor is de RACE 2020 in de plaats gekomen.

Met hun 5e toernooiwinst in 2020 nemen de mannen Galán en Lebrón weer meer afstand van de achtervolgers. Zij worden op plaats 3 nog net gevolgd door Paquito Navarro en Pablo Lima want zij zijn qua punten bijna ingehaald door Franco Stupaczuk en Carlos D. Gutiérrez. Het duo Tapia en Belasteguín staat daar in punten weer vlak achter op positie 7.

Bij de vrouwen belonen Gemma Triay en Lucía Sainz zichzelf met hun goede vorm en dus tweede toernooiwinst door het overnemen van de eerste posities in deze ranglijst, zij passeren daarmee de eveneens tweevoudig toernooiwinaars Ariana Sánchez en Alejandra Salazar. Marta Marrero en Paula Josemaría Martín blijven samen de nummer 5 maar door hun opsplitsing zal daar snel verandering in komen. De tweeling Sánchez Alayeto neemt nu de posities 7 in, zij zijn daarbij Ortega en Gonzáles voorbijgegaan.

Nederlandse deelname
Aan dit toernooi doen geen Nederlandse spelers mee.

Het tweede Master toernooi van 2020 – Barcelona: 
Wedstrijdschema’s
Website
RACE 2020
Wedstrijden terugkijken