//Terugblik op Alicante Open 2021

Terugblik op Alicante Open 2021

Het tweede World Padel Tour toernooi van 2021 vond plaats in Alicante (Spanje), van 18 april t/m 25 april.

Resultaten
Bij de vrouwen was het duo Alejandra Salazar en Gemma Triay enorm gemotiveerd om een betere prestatie neer te zetten dan bij de seizoensopening waar zij niet zoals verwacht de finale haalden. En dat hebben de tegenstanders geweten deze week, de eerste drie partijen tot en met dezelfde halve finale werden allemaal in twee sets in winst omgezet, met in totaal slechts 11 games tegen.
De winnaars van het eerste toernooi Paula Josemaría Martín en Ariana Sánchez waren ook goed in vorm en bereikten redelijk eenvoudig de finale, alleen in de halve finale tegen Lucía Sainz en Beatriz González hadden ze het echt moeilijk: 6-3 / 7-6(7).
Met beide topduo’s in de finale kon dat niet anders dan een mooie partij worden. Dat bleek helaas tegen te vallen want de eenzijdige finale werd overtuigend door Salazar en Triay gewonnen: 6-0 / 6-1.

Bij de mannen was het sterke duo Juan Lebrón + Alejandro Galán in betere doen dan in het eerste toernooi waar de kwartfinale al het eindstation was. Nu wonnen zij de wedstrijden tot en met de halve finale allemaal in twee sets.
Toernooiwinnaars in Madrid, Franco Stupaczuk en Alejandro Ruiz, waren opnieuw in vorm, zo konden zij in de kwartfinale in een uitdagende wedstrijd winnen van Fernando Belasteguín en Carlos D. (Sanyo) Gutiérrez: 7-6(3) / 7-5. In de daaropvolgende halve finale werden Arturo Coello Manso en Miguel Lamperti weer in twee sets verslagen.
Ook hier werd de finale niet de spannende wedstrijd waarop gehoopt werd, Lebrón en Galán konden deze partij en daarmee het hele toernooi in twee sets winnen: 6-0 / 6-4.

Ranglijst
Bij de vrouwen neemt Gemma Triay de leidende positie over van Ariana Sánchez die naar plaats 2 zakt. Nummer 3 is nu Lucia Sainz gevolgd door Alejandra Salazar. Paula Josemaría stijgt van plaats 7 naar 6, Bea González blijft als nieuwkomer in de top 10.

Bij de mannen nemen Galán en Lebrón weer wat afstand van hun achtervolgers door hun toernooiwinst. Nummer 3 is nu Fernando Belasteguín en Pablo Lima is nummer 4. Francisco Navarro zakt van plaats 3 naar 6 en wordt op de huid gezeten door Sanyo Gutiérrez.
Verliezend finalisten Stupaczuk en Ruiz stijgen van 8 en 17 naar 7 en 15.

Nederlandse deelname
Aan dit toernooi deden geen Nederlandse spelers mee.

Het tweede Open toernooi van 2021 – Alicante: 
Wedstrijdschema’s
Website
Ranking
Wedstrijden terugkijken