//Terugblik op Alicante Open 2020

Terugblik op Alicante Open 2020

Het negende World Padel Tour toernooi van 2020 vond plaats in Alicante (Spanje), van 1 t/m 8 november. 

Resultaten
Bij de mannen werd verwacht dat de vijfvoudig winnaars in 2020 Juan Lebrón + Alejandro Galán opnieuw de finale zouden halen en dat deden ze, ook al hadden ze in de halve finale tegen Di Nenno en Maxi Sánchez drie sets nodig: 4-6 / 6-3 / 6-1.
Opnieuw kwamen zij in de finale tegenover Franco Stupaczuk en Carlos D. Gutiérrez, te staan, net als de vorige twee toernooien (onderlinge 1-1 stand na die confrontaties) die weer Francisco Navarro en Pablo Lima in een driesetter in de halve finale versloegen: 5-7 / 6-3 / 6-2.
De finale werd een lange en spannende wedstrijd met uiteindelijk winst voor Galán en Lebrón: 4-6 / 6-3 / 6-4 die zo een 6e toernooiwinst van dit seizoen (uit 9 toernooien) op hun naam konden schrijven.

Bij de vrouwen was het meest opvallend dat het succesvolle duo van 2019 Marta Marrero en Marta Ortega weer samen een team vormden nadat de samenwerking met nieuwe partners dit seizoen niet helemaal goed bevallen was. En dat was niet zonder succes, zij behaalden direct weer de finale, o.a. door in de halve finale de tweeling Sánchez Alayeto te verslaan: 6-2 / 4-6 / 6-3
In die finale traden zij aan tegen Gemma Triay en Lucía Sainz, de nieuwe nummers 1 na de succesvolle laatste toernooien. Zij ondervonden dit toernooi weinig obstakels op weg naar de finale, zo werd in de halve finale met maar liefst 6-0 / 6-3 afgerekend met Amatriaín en Llaguno die in de wedstrijd daarvoor het sterke duo Alejandra Salazar en Ariana Sánchez verslagen hadden.
De finale werd een zeer spannende wedstrijd die in aanvankelijk eenvoudig naar de beide Marta’s leek te gaan maar in een eenzijdige tiebreak werd de tweede set gewonnen door Triay en Sainz die vervolgens ook de 3e set naar zich toe trokken: 2-6 / 7-6 (1) / 6-3 en daarmee hun derde titel van 2020 en de tweede op rij.

Ranglijst – RACE 2020
Door de corona is de ranglijst voor 2020 bevroren, daarvoor is de RACE 2020 in de plaats gekomen.

Met hun 6e toernooiwinst in 2020 lopen de mannen Galán en Lebrón nog verder uit op hun concurrenten, hun puntenaantal is al bijna het dubbele van de nummer 3 Franco Stupaczuk en Carlos D. Gutiérrez. Het duo Lima en Navarro staan op plek 5, gevolgd door Tapia en Belasteguín op positie 7.

Bij de vrouwen blijven winnaars Gemma Triay en Lucía Sainz uiteraard op positie 1, gevolgd door Ariana Sánchez en Alejandra Salazar. Marta Marrero is nu nummer 5 en haar nieuwe (oude) partner Marta Ortega nummer 6. Daarna komt de tweeling Sánchez Alayeto op positie 7.

Nederlandse deelname
Aan dit toernooi deden geen Nederlandse spelers mee.

Het zesde Open toernooi van 2020 – Alicante: 
Wedstrijdschema’s
Website
RACE 2020
Wedstrijden terugkijken