//Terugblik op Adeslas Open 2020

Terugblik op Adeslas Open 2020

Het vierde World Padel Tour toernooi van 2020 vond plaats in Madrid (Spanje), van van 2 t/m 9 augustus. Door alle corona-perikelen was het helaas een toernooi achter gesloten deuren, zonder publiek.

Resultaten
Bij de mannen speelden tweevoudig toernooiwinnaars in 2020, Juan Lebrón + Alejandro Galán, twee makkelijk partijen om in de halve finale te komen. Daarin namen zij het op tegen Franco Stupaczuk en Carlos D. Gutiérrez en konden die partij met moeite winnen: 7-5 / 1-6 / 7-5.
Aan de onderzijde van het schema zorgden Federico Chingotto en Juan Tello voor een verrassing door tot de finale door te dringen, met name via een knappe overwinning op de nummers 2 van dit seizoen Francisco Navarro en Pablo Lima: 2-6 / 6-3 / 7-6. Ook in de finale konden zij goed strijd bieden aan het sterkste duo van dit moment, zo duurde de eerste set al ruim een uur. Galán en Lebrón trokken uiteindelijk de overwinning naar zich toe, waarmee ze hun derde titel van dit seizoen wonnen: 6-7(6) / 6-1 / 6-4. Sinds het fameuze duo Belasteguín/Lima in 2017 was het geen enkel duo meer gelukt om drie opeenvolgende toernooien te winnen.

Bij de vrouwen konden Alejandra Salazar en Ariana Sánchez in de kwartfinale revanche nemen voor hun vorige verliespartij (ook kwartfinale) tegen María Virginia Riera met Sofia Araújo. Verderop in het toernooi, in de halve finale, kwamen zij tegen Marta Ortega met Beatriz González uit, de winnaars van het vorige toernooi, wat volgens de pers een historische partij werd met drie lange sets van zeer hoogstaand niveau, met uiteindelijk na 2 uur en 37 minuten winst voor de jongste dames Ortega en Gonzáles: 6-4 / 5-7 / 6-7.
Opvallend was ook de vorm waarin de tweeling Sánchez Alayeto verkeerde, zij versloegen in de kwartfinale de nummers 1 van dit moment Marta Marrero met Paula Josemaría Martín en vervolgens het duo Lucía Sainz met Gemma Triay in de halve finale, beide partijen in 3 sets.
De finale werd eveneens een zware strijd die na 3 sets werd beslist in het voordeel van de tweeling Sánchez Alayeto, die daarmee terugkeerden in de top van het circuit: 6-4 / 4-6 / 4-6 na de blessure in 2019 van Maria Pilar Sánchez Alayeto.

Ranglijst – RACE 2020
Door de corona is de ranglijst voor 2020 bevroren, daarvoor is de RACE 2020 in de plaats gekomen.
Na vier toernooien van 2020 gaan bij de mannen de winnaars van de laatste drie toernooien, Galán en Lebrón, uiteraard aan kop, gevolgd door Paquito Navarro en Pablo Lima. Finalisten Chingotto en Tello stijgen naar plaats 7.

Bij de vrouwen is Marta Marrero nog steeds gedeeld nummer 1 samen met partner Paula Josemaría Martín. Op nummer 3 staat Ariana Sánchez samen met Alejandra Salazar. Ortega en Gonzáles blijven op positie 5. De zussen Sánchez Alayeto stijgen door hun winst naar plaats 9.

Nederlandse deelname
Aan dit toernooi deden geen Nederlandse spelers mee.

Het derde Open toernooi van 2020 – Madrid: 
Wedstrijdschema’s
Website
RACE 2020
Wedstrijden terugkijken