//Terugblik op Adeslas Madrid Open 2021

Terugblik op Adeslas Madrid Open 2021

Het eerste World Padel Tour toernooi van 2021 vond plaats in Madrid (Spanje), van 4 april t/m 11 april. Bij dit eerste toernooi van het seizoen was publiek, in beperkte mate, aanwezig.
Zowel bij de vrouwen als bij de mannen was de grote vraag hoe de nieuwe koppels zich zouden presenteren aan het begin van het seizoen 2021, zie artikel Spelerscarroussel WPT 2020-2021.

Resultaten
Bij de vrouwen was het duo Alejandra Salazar en Gemma Triay als nummers 1 en 3 van de ranglijst de grote favoriet. Na twee eenvoudige zeges werden zij in de halve finale, in een ongelofelijk spannende en lange wedstrijd (ruim 3 uur), uiteindelijk geklopt door het nieuwe duo Lucía Sainz en Beatriz González: 7-5 / 6-7(2) / 5-7.
Het andere favoriete duo van twee jonge speelsters, Paula Josemaría Martín en Ariana Sánchez, nummers 1 en 7 op de ranglijst, bereikte de finale eenvoudig in allemaal tweesetters.
In de finale was het een mooie strijd die redelijk makkelijk gewonnen werd door Paula en Ariana: 3-6 / 4-6, die zo hun eerste gezamenlijke toernooiwinst, zonder setverlies, noteerden.

Bij de mannen bleef het nummer 1 duo van 2020 intact, de verwachting was dan ook dat Juan Lebrón + Alejandro Galán weer ver zouden komen. Niets bleek minder waar want in de kwartfinale werden zij, ook al was het in drie sets, verslagen door het nieuwe koppel Franco Stupaczuk en Alejandro Ruiz: 6-4 / 4-6 / 1-6. Dat duo trok vervolgens ook in drie sets en met bijna vergelijkbare setstanden de winst in de halve finale naar zich toe: 6-4 / 6-7(7) / 6-1.
Het andere duo waar met spanning naar uitgekeken werd was het koppel Fernando Belasteguín en Carlos D. (Sanyo) Gutiérrez, de al jaren gedroomde samenwerking van twee wereldtoppers. Zij bereikten inderdaad de finale, na drie tweesetters in het hoofdtoernooi.
In de spannende finale namen Stupaczuk en Ruiz de leiding door de eerste set in de tiebreak te winnen, vervolgens namen de ervaren spelers steeds meer het heft in handen en konden zo de 2e set en vervolgens ook de 3e set winnen: 6-7(2) / 6-4 / 6-3) en daarmee hun eerste titel samen aan hun indrukwekkende erelijst toe te voegen.

Ranglijst
Bij de vrouwen verruilt Alejandra Salazar haar gedeelde eerste plaats voor de 3e stek en door de toernooiwinst neemt Ariana Sánchez de koppositie nu alleen in. Haar partner Paula Josemaría blijft op plaats 7 maar met meer punten dan eerder. Op plaats 2 en 4 staat Lucia Sainz en haar eerdere partner Gemma Triay. Het duo Marta Marrero en Marta Ortega staat op plaatsen 5 en 6. Finaliste Bea González pakt veel punten en komt, op 19 jarige leeftijd, voor het eerst in de top 10.

Bij de mannen blijven Galán en Lebrón met ruime voorsprong op nummer 1 gevolgd door Francisco Navarro. Toernooiwinnaars Belasteguín en Carlos D. Gutiérrez staan nu op plaats 4 en 5, gevolgd door Pablo Lima op plaats 6. Verliezend finalisten Stupaczuk en Ruiz staan nu op plaats 8 resp. 17.

Nederlandse deelname
Aan dit toernooi deden geen Nederlandse spelers mee.

Het eerste Open toernooi van 2021 – Madrid: 
Wedstrijdschema’s
Website
Ranking
Wedstrijden terugkijken