//Spotlight “visited”: Padel & Gol in Santurtzi

Spotlight “visited”: Padel & Gol in Santurtzi

Regelmatig presenteren wij in de rubriek Spotlight een bijzondere padelaccommodatie, sterker nog, deze keer zijn we zelf op bezoek gegaan bij zo’n locatie: Padel & Gol in Santurtzi, vlakbij Bilbao. Vandaar dit keer een Spotlight “visited”.

Deze indoorlocatie had voorheen faciliteiten voor zowel padel als indoorsoccer (vandaar de naam), maar door het voetbalveld weg te halen zijn er nu maar liefst 11 padelbanen beschikbaar. Naast de padelbanen omvat de locatie nog fitnessruimtes, grote kleedkamers (met sauna voor de leden) en een ruime bar en ontspanningsruimte. Onze landelijke toppers Bram Meijer en Uriël Maarsen zijn hier regelmatig aanwezig om te trainen, onder leiding van Marcello “Masa” Perez, een oud-topper in het padelcircuit.
Genoeg reden dus om hier zelf eens, uiteraard met Rupert, te gaan kijken. Tijdens dat bezoek op 27 juli en rondleiding door José Miguel is een vervolgafspraak gemaakt voor een training door ”Masa”.

Op 6 augustus was het zover, na een voorspoedige reis waren wij op tijd aanwezig om, na een hartelijke begroeting door de trainer, rustig om te kunnen kleden en op te warmen (inslaan in een andere kooi, er was nog wel een baan over…). De trainer bleek zelfs al eens op onze thuislocatie bij Deventer Padel te zijn geweest, in de winter samen met Bram en Uriël, hij herkende nl. het logo op mijn shirt.
Vervolgens begon de training, volledig in de spaanse taal, waarbij diverse slagen waaronder de bandeja doorgenomen en bijgeschaafd werden. Met intensief trainen ging het uur heel snel voorbij, met tussendoor uiteraard ook het regelmatig verzamelen van de ballen én het nodige aanvullen van het verloren vocht.
Na een goede douche namen we afscheid van José Miguel en Masa. Maar niet voor lang want beide heren zullen aanwezig zijn bij de Padel Nations Cup in Nijmegen later deze maand, waarbij Masa zal uitkomen voor het Spaanse team.

Het was erg leuk om een keer padel te spelen in Spanje en er tegelijkertijd het nodige van op te steken!
Zeker een aanrader voor wie een keer Bilbao bezoekt!

Bereikbaarheid:
Met de auto is de locatie vanuit Bilbao prima te bereiken, in ca. 20 minuten vanuit het hart van de stad, het ligt nl. vlak langs de snelweg A8 van Bilbao naar Santander.
Met het openbaar vervoer is de metro de beste oplossing door met lijn 2 naar het eindpunt Kabiezes te gaan. Vanaf daar is het 15 minuten lopen naar het industrieterrein El Arból.

Website: Padel & Gol