//Padeltalenten op reis: September 2019

Padeltalenten op reis: September 2019

Ook in 2019 doen de padeltalenten Bram Meijer en Uriël Maarsen verslag van hun belevenissen op de WPT Tour over de afgelopen toernooien en de komende periode, op basis van enkele vragen. Dit is het verslag van de maand september.

PvP:
In september stonden diverse toernooien op het programma (in Polen, Wenen en Parijs). Hoe zijn die verlopen?

Bram en Uriël:
In Polen zijn we als 2e geëindigd. Een makkelijke pot en een W.O. leidde ons naar de halve finale. Daar versloegen we het Oostenrijkse duo Krenn/Alten. Hier wonnen we vorig jaar in Zweden van, waardoor we doorgingen naar de Previa. In de finale verloren we in 3 sets van de sterk spelende Ferreyra/Rodriguez.
In het daaropvolgende weekend vielen helaas 2 toernooien uit. In Wenen en Duitsland gingen de FIP toernooien niet door.
In Parijs verloren we helaas onze eerste wedstrijd. Tegenstanders die in vorm bleken (wonnen aansluitend nog twee wedstrijden, PvP). Wij kwamen er helaas niet aan te pas.

PvP:
Tussendoor zijn jullie ook in Nederland en doen jullie mee met de KNLTB najaarscompetitie hoofdklasse. Hoe gaat dat?

Bram en Uriël:
Dat klopt. de competitie is nog niet zo lang onderweg. Er zijn veel teams die nog wedstrijden moeten inhalen. Het is nog lastig om daar wat over te zeggen. Wij spelen mee wanneer ons schema het toe laat.

PvP:
Hoe hebben jullie de bijzondere competitiewedstrijd tegen elkaar (Bram – TEZ Enschede en Uriël – Rekre Sport Padelclub 7, uitslag 1-3 waarvan 3 x derde set tiebreak!) ervaren?

Bram en Uriël:
Het is niet voor het eerst dat we tegen elkaar spelen. Dus we weten hoe dat is. Het was inderdaad een dag met spannende wedstrijden die in dit geval positief uitkwamen voor Rekre Sport.

PvP:
Jullie spelen nu dus regelmatig op hoog niveau, zowel nationaal als internationaal. Wat vinden jullie van de ontwikkeling van het spelniveau in Nederland?

Bram en Uriël:
Het is duidelijk dat de sport veel wint aan bekendheid en populariteit. Het feit dat er steeds meer spelers bijkomen, gaat op den duur bijdragen aan het niveau. Internationaal is het in de top een kleine wereld. Dit geldt uiteraard voor de top in Nederland ook. Het is een kwestie van tijd dat ook deze groep groter wordt en het niveau verder stijgt. Het is leuk om te zien dat steeds meer spelers de grens proberen te verleggen.

PvP:
Hoe ziet oktober eruit qua programma?

Bram en Uriël:
In oktober is de bedoeling om te gaan spelen in Copenhagen (FIP) en in Madrid (2 x WPT, kwalificaties Sao Paolo en Mexico).

Tot zover het verslag van de maand september 2019.
Met vele volgers wensen wij Bram en Uriël veel succes in de maand oktober!

Volg Padeltalent ook op hun YouTube kanaal: Padeltalent.