//Padeltalenten op reis: Oktober 2019

Padeltalenten op reis: Oktober 2019

Ook in 2019 doen de padeltalenten Bram Meijer en Uriël Maarsen verslag van hun belevenissen op de WPT Tour over de afgelopen toernooien en de komende periode, op basis van enkele vragen. Dit is het verslag van de maand oktober.

PvP:
In oktober/begin november stonden diverse toernooien op het programma (FIP Kopenhagen en 2 x WPT in Madrid). Hoe zijn die verlopen?

Bram en Uriël:
Kopenhagen was een erg leuk weekend. Door relatief wat makkelijke potjes op zaterdag hebben we ook nog een beetje de stad kunnen bezichtigen. Op zondag hebben we een erg leuke finaledag beleefd. Gespeeld tegen het Deense topkoppel en een erg spannende finale verloren van 2 jongens die ook bij de WPT actief zijn (7-6 / 4-6 / 5-7 tegen Caspar en De Benito, PvP).
In Madrid hebben we helaas 2x de eerste wedstrijd verloren. De eerste pot (voor WPT Sao Paolo, PvP) verloren we van de kampioen van Portugal en de kersverse wereldkampioen t/m 18. De tweede pot (voor WPT Mexico, PvP) was tegen onbekenden voor ons. Deze verloren we 7-5 in de derde set. Hiermee kwam de WPT betreft 2019 tot een eind.

PvP:
Wat is voor jullie de grote lijn van alle wedstrijden die jullie dit jaar in de WPT hebben gespeeld?

Bram en Uriël:
Qua resultaten/overwinningen lijkt het een teleurstellend jaar, maar wat wij zelf merken is dat er genoeg koppels zijn waar wij niet persé voor onderdoen. Het grootste obstakel blijft het vele reizen. Al deze jongens spelen dagelijks/wekelijks op dit niveau. Voor ons is dit lastiger te realiseren. Ondanks dit gegeven hebben we het dit jaar een aantal gasten erg heet aan de schenen gemaakt.

PvP:
De jeugd heeft op het afgelopen WK een fantastische prestatie geleverd (meisjes 5e en jongens 9e van de wereld). Wat zouden jullie tegen deze jeugdige talenten willen zeggen?

Bram en Uriël:
Jezelf meten met anderen, nationaal en internationaal, is voor iedere sporter prachtig. Blijf met plezier hard werken voor jouw doel en blijf de grenzen verleggen!

PvP:
Bram, jij hebt een bijdrage mogen leveren aan het KNLTB trainerscongres. Wat waren de highlights uit jouw presentatie?

Bram:
Super om op zo’n gigantisch groot evenement een bijdrage te mogen leveren voor padel. Padel wordt steeds bekender en dat merk je ook op dit evenement. We hebben een stuk verteld over de cijfers en over wat padelspecifieke oefeningen.

Uriël, jij bent met Arwin Romeijn druk met padel voor de jeugd op basisscholen in Rotterdam. Hoe wordt padel door de jonge jeugd beleefd?
Uriël:
Klopt, ik ben in samenwerking met Padel Only de sport Padel aan het promoten in Rotterdam. Bij de jeugd is Padel nog nagenoeg onbekend. Op speelse manieren proberen we de jeugd, in de gymzaal, Padelelementen te laten ervaren.

PvP:
Hoe ziet november eruit qua programma, spelen jullie tijdens de FIP Star in Rijswijk?

Bram en Uriël:
We naderen het einde van de speelkalender. In november bereiden we ons voor om te gaan vlammen in eigen land. Het is uiteraard erg leuk voor ons om op eigen bodem te spelen. Een mooie kans voor familie en andere supporters om te kijken.
Verder zullen we in december nog een FIP in Duitsland spelen en de Playoffs van de KNLTB Padel Najaars in Noordwijk.

Tot zover het verslag van de maand oktober 2019.
Met vele volgers wensen wij Bram en Uriël veel succes in de maand november!

Volg Padeltalent ook op hun YouTube kanaal: Padeltalent.