LTV de Haanenbergh

V-Card
Locatie
Suikerbergseweg 12
6604AE Wijchen
Logo LTV de Haanenbergh

Reviews LTV de Haanenbergh

Schrijf als eerste een review over LTV de Haanenbergh!

Over LTV de Haanenbergh

Bij Padelvereniging LTV de Haanenbergh werd er voor het eerst padel gespeeld in 3/2022 op 2 padelbanen.
Deze padelbanen zijn aangelegd door Laurant Groep.

Om te kunnen padellen moet je lid zijn van de verening.

Ben jij van het bestuur van LTV de Haanenbergh?

Padelbanen LTV de Haanenbergh

Periode Padelbaan Bouwer Type Aantal
3/2022 Laurant Groep Outdoor 2

Padellocaties in de buurt

Over Wijchen

Wijchen (spreek uit: Wie-chen; Geluidsfragment uitspraak (info / uitleg)) is de hoofdplaats van de gemeente Wijchen in de Nederlandse provincie Gelderland. De plaats is met 36.625 inwoners (op 1 januari 2021) de grootste in de gelijknamige gemeente van bijna 41.000 inwoners. Wijchen ligt aan de zuidgrens van Gelderland, tegen Noord-Brabant aan.

Van oorsprong was Wijchen een agrarisch dorpje waar al bewoning bestond in de steentijd, blijkens enkele archeologische vondsten. Later ontstonden er woonplaatsen van met name rijke Romeinen. Deze periode is dan ook rijkelijk vertegenwoordigd in het gevonden materiaal; met name op de Molenberg - waar nu de Oude Molen staat - zijn Romeinse graven gevonden met daarin vele voorwerpen van glasmetaal en keramiek. Ook in de andere kernen zijn (restanten van) bouwwerken uit de oudheid gevonden.

Het economische en sociale leven voor de Eerste Wereldoorlog werd beheerst door een klein aantal fabrikantenfamilies. Deze fabrikanten hadden zich voornamelijk gespecialiseerd op het gebied van auto's en vrachtauto's.

De Edithbrug bij Ravenstein, daterend uit 1872, is op het grondgebied van Wijchen gelegen. Deze spoorbrug moest, na beschadigd te zijn door oorlogshandelingen, tijdens de oorlog tweemaal hersteld worden, in september 1940 en in februari 1945. Deze spoorbrug over de Maas was van belang om de omgeving van Wijchen en Nijmegen te heroveren, omdat de overige bruggen in de omgeving opgeblazen waren, waaronder die in Nijmegen en Gennep. De reparatie door de geallieerden was provisorisch. De brug werd in 1948 definitief hersteld, zodat er weer zware treinen met hogere snelheid overheen konden rijden, hetgeen nog dagelijks het geval is.

Bron: Wikipedia