Bastion Baselaar BTLC

V-Card
Locatie
Meester Vriensstraat 1
5246 JS Rosmalen
Logo Bastion Baselaar BTLC

Reviews Bastion Baselaar BTLC

Schrijf als eerste een review over Bastion Baselaar BTLC!

Over Bastion Baselaar BTLC

Bij Padelvereniging Bastion Baselaar BTLC werd er voor het eerst padel gespeeld in 2018 op 2 padelbanen.
Deze padelbanen zijn aangelegd door Padel Service Nederland B.V..

Daarna is er nog uitbreiding geweest van 2 padelbanen in 2021. Deze zijn ook aangelegd door Padel Service Nederland B.V..

Om te kunnen padellen moet je lid zijn van de verening.
Je kan er ook een individule banen huren via KNLTB Meet & Play.

Bij Bastion Baselaar BTLC kunnen padellessen gevolgd worden bij Simon Padel. Wil je ook padellessen volgen neem dan contact op.

Padelscholen Bastion Baselaar BTLC

Padelbanen Bastion Baselaar BTLC

Periode Padelbaan Bouwer Type Aantal
2021 Padel Service Nederland B.V. Outdoor 2
2018 Padel Service Nederland B.V. Outdoor 2
2 resultaten 4

Padellocaties in de buurt

Over Rosmalen

Rosmalen (RosmalensRosmolle) is een plaats in Noord-Brabant (Nederland) die sinds 1996 samen met de plaatsen HinthamKruisstraat en Maliskamp deel uitmaakt van de gemeente 's-Hertogenbosch. Tot die tijd vormde Rosmalen met deze dorpen de gemeente Rosmalen. Rosmalen heeft 37.240 inwoners.

Voormalige gehuchten waaruit Rosmalen is ontstaan, zijn BruggenCoudewaterMolenhoekSprokkelbosch en Varkenshoek.

Rosmalen is bekend vanwege het jaarlijkse tennistoernooi van Rosmalen en als vestigingsplaats van het voormalige automuseum Autotron Rosmalen.

Hoewel de naam "Rosmalen" tegenwoordig in eerste instantie doet denken aan een rosmolen, is de betekenis een andere. In 815 geschreven als: "Rosmalla" of "Rosmella", zou de uitgang: "mella" betrekking hebben op een gerechtsplaats, zie ding (rechtspraak). Een alternatieve verklaring is de Oudnederlandse betekenis: paardenmarkt, waarbij "malen" betrekking zou hebben op de eetzak die de paarden droegen als ze op de markt stonden. Historisch gezien is Rosmalen in de middeleeuwen inderdaad een van de plaatsen geweest, waar de Geldersen en de Brabanders paarden verhandelden alvorens de paardenmarkt naar 's-Hertogenbosch verplaatst werd.[3] Een derde verklaring betreft een verbastering van de oude Germaanse woorden "Rausa" en "Malho".[4] Rausa betekent riet, malho betekent laag gelegen land. Vrij vertaald zou Rosmalen dan betekenen: riet in laaggelegen land.

Ten tijde van de Tachtigjarige Oorlog werd de naam van het dorp geschreven als Rosmael.

Bron: Wikipedia