Padelplaats Zwolle

Padel in Zwolle spelen kan bij 5 padellocaties.
In totaal heeft Zwolle 29 padelbanen tot zijn beschikking.
Waarvan 11 indoor padelbanen en 18 outdoor padelbanen.

WhatsApp Groepen Zwolle

Padel Zwolle

Padel Zwolle heeft in totaal 4 padelbanen beschikbaar, alle padelbanen zijn outdoor.

Alle details bekijken

Peakz Padel Zwolle - IJsselhallen

Peakz Padel Zwolle - IJsselhallen heeft in totaal 15 padelbanen beschikbaar, waarvan 11 indoor en 4 outdoor padelbanen.

Alle details bekijken

Squash & Padel Centrum Zwolle

Squash & Padel Centrum Zwolle heeft in totaal 4 padelbanen beschikbaar, alle padelbanen zijn outdoor.

Alle details bekijken

Tennis Club Ittersum

Tennis Club Ittersum heeft in totaal 2 padelbanen beschikbaar, alle padelbanen zijn outdoor.

Alle details bekijken

TVZ 750

TVZ 750 heeft in totaal 4 padelbanen beschikbaar, alle padelbanen zijn outdoor.

Alle details bekijken

Over Zwolle

Zwolle (Geluidsfragment uitspraak (info / uitleg)) is de hoofdstad van de Nederlandse provincie Overijssel.

Zwolle ligt aan het Zwarte Water en de Overijsselse Vecht en is via het Zwolle-IJsselkanaal verbonden met de IJssel. De stad ligt in de regio IJsseldelta. De gemeente telt 130.872 inwoners (31 januari 2022) en is qua inwonersaantal de negentiende gemeente van Nederland. Zwolle heeft een oppervlakte van 111,33 km².

Zwolle is in de middeleeuwen ontstaan op een dekzandrug tussen de IJssel en de Overijsselse Vecht aan het riviertje de Aa. Dit was een hoger gelegen en bewoonbare plek in het verder moerassige landschap. Zo'n plek werd destijds een 'suol' genoemd. De zandrug is nog altijd zichtbaar door de hoogteverschillen in de stad. Zo ligt de Sassenstraat hoger dan het Grote Kerkplein.[2]

De oudste sporen van bewoning stammen uit de jonge steentijd. Rondtrekkende stammen bewoonden toen de dekzandruggen. In sommige bronnen worden deze stammen ook wel aangeduid als het Isalavolk, naar de Latijnse naam van de IJssel.

Bij de aanleg van Ittersumerbroek, een wijkgedeelte van Zwolle-Zuid, zijn in 1993 grondsporen gevonden van twee paalcirkels uit de bronstijd. Deze worden ook wel het Woodhenge van Zwolle genoemd.

De oudste schriftelijke vermelding, uit 1040, spreekt over een aan Sint-Michaël gewijde parochiekerk. In 1230 kreeg Zwolle van zijn landheer de Utrechtse bisschop Wilbrand van Oldenburg stadsrechten als dank voor hulp bij het bouwen van een burcht in Hardenberg. Dit naar aanleiding van de Slag bij Ane.

Bij de stadsbrand van 1324, bewust aangestoken door roofridder Zweder van Voorst, ging de stad bijna geheel in vlammen op. Negen gebouwen, waaronder de kapel en de refter van het Bethlehemklooster, bleven staan, omdat ze van steen waren gebouwd. Na de brand werd de stad herbouwd richting het westen. Op de plattegrond is nog verschil te zien tussen het grillige stratenpatroon in het oostelijke deel van de binnenstad, dat dateert van voor de brand, en het veel regelmatiger stratenpatroon van na de brand.[3]

Bron: Wikipedia