//Nieuws van Pjotr – voorjaar 2019

Nieuws van Pjotr – voorjaar 2019

NPB bondscoach Pjotr van Dalfsen bericht regelmatig over een toernooi of evenement waaraan een officiële Nederlandse delegatie deelneemt of heeft deelgenomen. Dit keer de hoofdklasse competitie van de NPB en het programma voor de komende periode.

NPB hoofdklasse competitie
De eerste 2 maanden van het padelseizoen zijn bijna achter de rug. 
Afgelopen weekend is de NPB hoofdklasse competitie gespeeld op de mooie banen van PadelDAM. Verheugend is dat alle deelnemers aan het Rising Stars programma aanwezig waren en tevens vrijwel alle spelers die met het nationale team naar het al in Paraguay zijn geweest!
Ook waren er een heel aantal veteranen die zich geweldig geweerd hebben. 
Op zaterdag werden onder optimale omstandigheden de eerste wedstrijden gespeeld en zondag werd gespeeld om de titel. 
Helaas zondag veel wind, maar ondanks dat werd er op alle banen op hoog niveau gespeeld. Af en toe hilarische beelden door de wind, maar in een super leuke sfeer: ontspannen, sportief en vriendelijk, werd Quick Oldenzaal landskampioen door in de finale te winnen van Adidas Padel Lelystad. 
Uitslag was 4-0, maar de wedstrijden waren spannend en super om naar te kijken. 
Wat mij betreft een zeer geslaagd weekend!!! 

Planning 2019
In de planning staat het EK begin november in Portugal centraal, hoe dit exact gaat lopen is nog niet bekend aangezien de FIP en de EPA hier nog overleg over moeten hebben.
Eerst staan het NK van de NPB in Amsterdam en het Libema Open van de KNLTB in Rosmalen op het programma, daarna gaan we Nederlandse spelers vragen zich beschikbaar te stellen voor dit EK. Aan de hand van de reactie op deze oproep zal vervolgens door mij een pre-selectie gemaakt worden.
Ergens in september maken we dan een start met de voorbereiding op de baan en, zoals het er nu uitziet, zal dan begin oktober de definitieve selectie vastgesteld worden.

Bekijk ook eens de pagina internationale evenementen van de NPB.

Vamos,

Met sportieve groeten,
Pjotr van Dalfsen
Bondscoach Nederlands Mannenteam