//Nieuws van Pjotr – najaar 2019

Nieuws van Pjotr – najaar 2019

NPB bondscoach Pjotr van Dalfsen bericht regelmatig over een toernooi of evenement waaraan een officiële Nederlandse delegatie deelneemt of heeft deelgenomen. Dit keer een update over de stand van zaken van de diverse Nederlandse teams.

Beste padel liefhebbers,

Op dit moment is het jeugd WK in volle gang met voor het eerst in de geschiedenis een afvaardiging van Nederland! Het is geweldig dat we zowel een meisjes- als een jongensteam hebben kunnen samenstellen. Op het moment dat ik dit schrijf is door het NL meisjesteam de eerste wedstrijd gewonnen!!!
Ik ben dan ook zeer positief gestemd voor de toekomst. Er komen jeugd spelers aan die over een aantal jaren het dames- en het herenteam kunnen versterken!!!

EK veteranen
In de week van 28 oktober t/m 2 november worden er in Bilbao, Spanje voor het eerst de Europese Kampioenschappen voor veteranen gehouden. Ook hier zal Nederland een sterke groep dames en heren naartoe afvaardigen. Onze veteranen zijn nog volop aan het ontwikkelen en komen qua niveau steeds dichter bij toplanden zoals Spanje, Portugal, Italië en Frankrijk. Doelstelling bij zowel de dames als bij de heren is dan ook in de top 5 te eindigen.

EK padel
Vanaf zondag 3 november vinden “DE” Europese kampioenschappen voor landenteams plaats. Door de strijd tussen de FIP (Internationale Padel Federatie) en de EPA (European Padel Asociaton) worden er 2 aparte kampioenschappen georganiseerd….. Te weten in Rome (FIP) en in Lissabon (EPA).
Als Nederland heeft de NPB er voor gekozen om van deze slechte situatie iets goeds voor onze spelers te maken door naar beide toernooien te gaan!!!
De Nederlandse mannen gaan nu naar Portugal met een team en dus ook naar Rome met een team. Op deze wijze kunnen meerdere talentvolle spelers ervaring opdoen bij een groot evenement. Om optimaal aan de start te verschijnen trainen de veteranen komende zondag nog een laatste keer centraal bij La Playa in Rijswijk. Dit is van 09.00-12.00 uur.
De mannen trainen nog op zaterdag 19 oktober (08.00-12.00 uur), donderdag 24 oktober (13.00-15.00 uur) en zaterdag 26 oktober (09.00-13.00 uur) bij Sportcentrum Zeewolde (SCZ). Iedereen die het leuk vindt is van harte welkom om te komen kijken naar deze trainingen. Je ziet dan de top van Nederland spelen. Is dus echt gaaf mensen!!!

Tot slot hoop ik dat jullie zowel de jeugd, veteranen en natuurlijk de dames en de mannen de komende tijd gaan volgen!!! Houd FB goed in de gaten en volg de live video’s van de wedstrijden.

Sportieve groeten en tot op de baan,

Pjotr van Dalfsen
Bondscoach Nederlands Mannenteam