//Nieuws van Pjotr – EK 2019

Nieuws van Pjotr – EK 2019

NPB bondscoach Pjotr van Dalfsen bericht regelmatig over een toernooi of evenement waaraan een officiële Nederlandse delegatie deelneemt of heeft deelgenomen. Dit keer een update over het afgelopen EK van de EPA in Lissabon.

Hola padelliefhebbers van Nederland,

Het EK van de EPA in Lissabon is, helaas, al weer voorbij.
Het Nederlandse herenteam heeft hier wel een historisch resultaat gehaald door de 5e plek te behalen!!!

Het team, met als aanvoerder de nummer 1 van Nederland Peter Bruijsten, aangevuld met zijn vaste partner Berend Boers bestond verder uit de koppels Sten Richters & Giovanni (El Pulpo) Bos, Victor van Ruissen & René Lindenberg en Robin Sietsma & Sido Nijholt.
Alleen Peter en Berend hebben al veel ervaring als international en Sido heeft vorig jaar gedebuteerd op het WK in Paraguay. Alle andere spelers komen voor het eerst uit voor ons mooie landje. 

Deze jonge ploeg heeft het gehele EK op een geweldige manier samen gewerkt. Met 3 spelers onder de 20 jaar (Victor, Sten en Giovanni) een groep met een geweldige toekomst. Zeker Sten en Gio hebben vriend en vijand verrast met hun frivole spel en plezier op de baan. Een voorbeeld voor alle sportende jeugd in Nederland en omstreken….
Victor en René hebben aangetoond dat er veel muziek zit in hun gecombineerde “power padel” en Robin en Sido hebben laten zien dat hun “bekeken” “padel Argentijnse stijl” zoals ook Peter en Berend dat spelen (langzaam, verrassend, bekeken en met veel tempowisselingen) nog steeds erg effectief is. 

Als bondscoach van Nederland heb ik kunnen genieten van een geweldige Nederlandse groep! 

We hebben complimenten gekregen van kampioen Spanje over de enorme progressie die padel in Nederland heeft gemaakt. Dit geeft mij veel vertrouwen in de toekomst. 
In 2020 gaan we proberen om tijdens het WK voor het eerst een plekje bij de beste 10 landen van de wereld te behalen. 

Het is mij een eer en genoegen om met de Nederlandse mannen te mogen werken!!!

Met sportieve groeten,

Pjotr van Dalfsen
Bondscoach Nederlands Mannenteam