//Grote groei op komst in het Verenigd Koninkrijk

Grote groei op komst in het Verenigd Koninkrijk

Recent zijn er interessante berichten gepubliceerd die van groot belang zijn voor de ontwikkeling van padel in het Verenigd Koninkrijk. Er zijn nu 60 padelbanen, een aantal dat hierdoor waarschijnlijk zeer snel zal gaan stijgen.

British Padel
Op 13 mei maakte de Britse padelbond, British Padel, bekend dat zij een strategische samenwerking aangaat met de Engelse tennisbond LTA met als doel officiële erkenning van de sport te verkrijgen en vervolgens de sport verder te ontwikkelen. In de verklaring wordt verwezen naar recente ontwikkelingen in Frankrijk en België waar een dergelijke samenwerking heeft geleid tot een grote groei van het aantal padelbanen. 
De voorzitter van de padelbond stelt dat zij zelf de fundering gelegd te hebben en nu de grote krachten van de tennisbond te willen benutten om padel tot een grote sport te laten uitgroeien.

Andy Murray
Op zijn verjaardag, 15 mei (32 jaar), publiceerde toptennisser Andy Murray via zijn website een uitgebreid bericht dat hij de sport omarmt door te gaan samenwerken met Game4Padel. Dit bedrijf richt zich op het financieren, installeren, exploiteren en onderhouden van padelaccommodaties en wil daarin de marktleider worden in het Verenigd Koninkrijk.
Murray stelt dat het goed is voor de jeugd om verschillende sporten te beoefenen en dat padel een sport met snelheid is die zeer geschikt is voor het ontwikkelen van de oog-hand coördinatie en racketvaardigheden.

Bronnen en verder lezen:
Bericht British Padel
Bericht Andy Murray