//Verslag Matchday 1

Verslag Matchday 1

Een grootse dag!! Dit moet je zien… volgend jaar 😉

Een spectaculaire eerste dag waarin met een mooie openingsceremonie de ploegen op het centre court gepresenteerd zijn onder begeleiding van de inspirerende officiële muziek van het toernooi. Tegelijkertijd werd door de organisatie, gastheer, de bedrijven en spelers een belofte gedaan aan het manifest van de Euro Padel Cup over een eerlijke competitie, respect en sportiviteit.

Het spelniveau is hoog, waarbij er in de eerste ronde geen echte verrassingen zijn opgetreden behalve de winst van DR Promotion – La Palmeraie tegen  Advenis – Esprit Padel.
Mooi was de inbreng van de jonge leerlingen van de ploeg van Ghent Padel Academy – Padel 4U2 die het beslissende punt scoorden tegen de experimentele Portugese ploeg van Cartri – Mar Padel. De favorieten Vibor-A – Vita 10 en Padel France Distribution – Casa Padel kwamen de eerste ronde zonder problemen door.

De verrassing kwam in de middag in de tweede ronde met de, zeker op papier, zeer onverwachte overwinning van EMEC Sport -Valssport Axarquia op favoriet Vibor-A – Vita 10. De sleutel bleek de winst van de dames van het team uit Andalusië waarmee de gelijke stand van 1-1 op het bord kwam. De partij van de vrouwen was gewoonweg spectaculair om te zien, zowel sportief als emotioneel. Drie uur van maximale inspanning waarbij zelfs twee maal assistentie nodig was van de fysiotherapeuten voor speelster Carla Sabiela die voornamelijk last had van haar rechterbeen maar op geen enkel moment opgaf. In de tweede mannendubbel gaven de zeer gemotiveerde Andalusische mannen geen kansen weg aan het tweede duo uit Madrid.

De ploeg van Toulouse IFEC – Toulouse Padel Cup  won van ‘lucky loser’ Advenis Esprit Padel en ontmoet EMEC Sport – Valssoport Axarquia die erg sterk is.

Verder strijden voor een plek in de finale het lokale team van Padel France Distribution – Casa Padel en Z-Violyne – Le Mas die als ‘lucky loser’ de Senegalese ploeg van DR Promotion – La Palmeraie versloeg.

Vandaag beginnen de wedstrijden om 09:00 met een ochtendsessie, de middagsessie start om 15:30. Op zondag kunnen we genieten van de wedstrijden in de finale, eveneens vanaf 09:00.

De wedstrijden zijn te volgen, met engelstalig commentaar via het YouTube kanaal:
YouTube kanaal van de EuroPadelCup
Facebookpagina van Padel Magazine
De scores zijn live te volgen via de website EuroPadelCup en de officiële app van PADEL MANAGER.