//De organisatie maakt de balans op

De organisatie maakt de balans op

Het afgelopen weekend vond de eerste editie van de Europese Cup van Padel Clubs, de #EuroPadelCup2018, in Parijs, en het resultaat is behoorlijk positief volgens Fernando Blanca, directeur van de EuroPadelCup en vice-president van de AECP (Europese Federatie van Padelclubs):

“12 ploegen uit Frankrijk, Spanje, Portugal, België, Monaco, Nederland en op uitnodiging Senegal hebben enkele dagen van hoog sportief en menselijk niveau laten zien. Tijdens het gehele toernooi was er strijd en sportiviteit op alle banen.

De EuroPadelCup heeft ons inderdaad een goed beeld gegeven van het niveau van padel in Europa dat we verwachtten te kunnen te zien. Het is duidelijk dat de sport padel een steeds hoger kwaliteitsniveau begint te bereiken in Europe, met name in Frankrijk dat er bovenuit stak.
Het is de ploeg van ‘Padel France Distribution – Casa Padel’, de gastheer, geweest die er met de winst van de EuroPadelCup 2018 vandoor ging met een mooie overwinning op de ploeg uit Andalusië ‘EMEC Sports – Valssport Axarquia’ uit Málaga, die op zijn beurt erin slaagde in de halve finales de zeer sterke ploeg van ‘Vibor-A – Vita10’ te verslaan, waarin professionele spelers als Jacobo Blanco, de zusters Carla en Sabela Barciela en Javier Concepción, ex-prof (sinds 2017, red.) meededen.

Het is nu het moment om een evaluatie van deze eerste editie uit te voeren en direct al een begin aan de voorbereidingen voor de tweede editie te maken met als doel om het toernooi op diverse punten te verbeteren en ook krachtiger te maken.
De volgende editie zal in ieder geval grootser worden aangezien enkele ploegen zullen deelnemen die nu op het laatste moment moesten afzeggen en vertegenwoordigers uit andere landen al gevraagd hebben om de volgende jaren mee te mogen doen.
De keuze voor de locatie voor 2019 moet nog bepaald worden en daarvoor zijn nu al diverse informele aanmeldingen van leden van de federatie ontvangen en we verwachten er nog meer zodra de officiële procedure voor aanmelding geopend wordt.

Dit is niet meer dan een begin geweest, een goed voorbeeld van waar we toe in staat zijn maar we realiseren ons dat er nog heel wat werk verzet moet worden.

Ik zou graag de officiële partners willen bedanken voor hun hulp bij het delen en publiceren van nieuws over ons toernooi, zoals in Frankrijk ‘Padel Magazine’, in Spanje ‘Padel World Press’ en ‘CMD Sport’, in Portugal ‘Padel Wall’, in Italië ‘Padel Nostro’ en in Nederland ‘Passie voor Padel’ via wie duizenden en duizenden padelfans in heel Europa het toernooi hebben kunnen volgen.

Ik bedank gastheer Casa Padel voor de geweldige ontvangst in hun magnifieke accommodatie, voor het vele werk dat ze verzet hebben en de behandeling door al hun medewerkers.

Tenslotte wil ik graag uit naam van de AECP en mijzelf, dank zeggen voor het vertrouwen en de inspanning van de bedrijven die ons steunen, met name hoofdsponsor Bullpadel, onze officiële app en software Padel Manager en partner Pascal Box, voor hun geloof in ons vanaf het eerste moment.

Hartelijk dank aan allen. We gaan elkaar zien bij de EuroPadelCup2019”
Alle resultaten van de ontmoetingen zijn nog beschikbaar op de website (resultaten) en de officiële app van Padel Manager (www.padelmanager.com).

Alle partijen gespeeld op het centre court (15 in totaal) werden live uitgezonden via het YouTube kanaal van de EuroPadelCup en de Facebookpagina van Padel Magazine (ook nog later beschikbaar om terug te kijken).
YouTube kanaal van de EuroPadelCup
Facebookpagina van Padel Magazine