//De Ramenlappers?

De Ramenlappers?

Deze week heeft een nieuwe vereniging zich aangesloten bij de NPB, zo bleek uit een bericht van de NPB. Dat is uiteraard niet zo bijzonder want dat gebeurt regelmatig. Bijzonder is wel de naam van de vereniging: G.S.P.V de Ramenlappers.
Wij vroegen ons af hoe die naam tot stand gekomen is en stelden daarom de vraag aan de kersverse vereniging.

Voorzitter Jelmer de Visser antwoordt: “De naam is ontstaan toen we competitie speelden en het glas beslagen was waardoor we die eerst droog moesten maken en zo ontstond het ramenlappen. Dus toen hebben we dat verzonnen. Er zijn niet echt andere namen afgevallen, het is meer bij toeval ontstaan.
G.S.P.V. staat voor Groningse Studenten Padel Vereniging. We hebben de vereniging opgericht omdat we padel zelf heel leuk vonden waardoor we graag wilden trainen en competitie spelen. Ook denken en zien we dat het echt een studentensport is. Sinds een paar weken zijn we een vereniging en we hebben op dit moment 61 leden.
Volgende week gaat onze eerste trainingsweek van start en in het najaar hopen we met een aantal teams competitie te spelen. We hebben op dit moment nog maar 1 baan maar door de populariteit komen er waarschijnlijk volgend jaar nog 2 banen bij. Dan kunnen we als vereniging ook verder doorgroeien. Voor ons is het ook allemaal een beetje afwachten hoe groot we kunnen worden maar tot dusver zijn we erg positief over het ledenaantal”.

Het is duidelijk dat de sport Padel goed leeft onder de Groningse studenten en deze Passie voor Padel spreekt ons uiteraard wel aan. Wij wensen de vereniging dan ook veel succes met de groei en veel plezier op de padelbaan!