//Bela Padel Center in Amsterdam?

Bela Padel Center in Amsterdam?

Eind vorig jaar is in Alicante (Spanje) het eerste Bela Padel Center in gebruik genomen. Dit padelcentrum is een idee en draagt de naam van de beste padelspeler van de laatste 20 jaar: Fernando Belasteguín*.

Met de opening van zijn Bela Padel Center laat Fernando Belasteguín zijn droom werkelijkheid worden. Het is het eerste project om padel verder te ontwikkelen als mondiale sport. Hiermee wil hij iets teruggeven aan de wereld van padel, de wereld die hem zoveel gegeven heeft, met de visie die hij voor ogen heeft: een sport van en voor iedereen.
Het is de bedoeling dat er wereldwijd meer Bela Padel Centers gerealiseerd gaan worden, zoals in de meeste Europese landen. Voor vestiging van centra in België (regio Brussel) en Nederland (regio Amsterdam?) zijn al concrete plannen: zie artikel PadelMagazine.

Bela Padel Center Alicante beschikt over 9 outdoor padelbanen, waarvan 2 enkelbanen, en 5 indoorbanen.
Website: Bela Padel Center Alicante

Bekijk hieronder de presentatiefilm van Belasteguín zelf:

*Fernando Belasteguín, bijnaam “Bela” is in 1979 geboren in Argentinië en was destijds met 22 jaar de jongste speler die nummer 1 van de wereld werd. Hij speelt aan de linkerkant van het veld, is rechtshandig en zegt zelf dat de lob zijn beste slag is.
Zijn duo met Juan Martin Díaz was van september 2005 t/m mei 2007 onverslaanbaar en won 22 toernooien op rij! Samen bleven zij 13 jaar het nummer 1 duo van de wereld.
In een daaropvolgende samenwerking met Pablo Lima kon Bela nog een paar jaren toevoegen aan zijn leiderschap in de ranking, om zo op een totaal van 16 jaar als nummer 1 op de mondiale ranglijst te komen.
Bron: Wikipedia