//5 vragen aan de padeltalenten

5 vragen aan de padeltalenten

Aan het begin van het nieuwe jaar kijken we met padeltalenten Bram Meijer en Uriël Maarsen terug op 2018 en vooruit naar 2019. Dit doen we met behulp van 5 vragen die ze, onafhankelijk van elkaar, hebben beantwoord.
Het slot van het artikel bestaat uit een aanvulling vanuit het bestuur van de Stichting PadelTalent.

Forse verbetering 2018
Dat Bram en Uriël, als beste spelers in Nederland, vorderingen hebben gemaakt wordt snel duidelijk als je hun posities op de WPT ranking van eind 2017 en eind 2018 bekijkt; Bram is flink gestegen van positie 405 naar 157, Uriël maakte een vergelijkbare sprong van 404 naar 152.

De 5 vragen
1. Het jaar 2018 is voorbij, hoe kijken jullie daar in grote lijnen op terug?
Bram: Een heel erg bijzonder jaar met heel veel nieuwe indrukken. Een jaar waarin we ontdekt hebben hoe het leven van een topsporter eruit ziet en wat je daar allemaal voor moet doen en laten. En vooral ook wat er allemaal naast de baan op je af komt als je met zo´n doelstelling bezig bent.
Uriël: Een jaar waarin we heel veel ervaringen hebben opgedaan. Een droge spons die in het water ging. We hebben gezien wat er binnen topsport op je af komt en wat de voor en nadelen van ‘pionier zijn’ zijn. 

2. Wat zijn op technisch en conditioneel gebied jullie opvallendste vorderingen geweest in 2018?
Bram: We hebben ons technisch flink ontwikkeld in alle padelslagen en ook zijn we efficiënter padel gaan spelen. We hebben verder veel geleerd op het vlak van de specifieke padelconditie en over hoe je het beste je energie kan verdelen.
Uriël: Technisch zijn we nog efficiënter padel gaan spelen. Conditioneel gezien hebben we veel geleerd over verschil in intensiteit en het belang van periodisering.

3. Na de diverse toernooien samen speelden jullie bij de KNLTB play-offs weer eens tegen elkaar. Hoe was dat voor jullie?
Bram: Je traint bijna elke dag met elkaar dus je weet precies waar je elkaar pijn kan doen en wat iemands kwaliteiten zijn. Het was wel weer een leerzame confrontatie. Zo zie je toch weer een aantal punten waarmee je gezamenlijk mee aan de gang kan gaan.
Uriël: Je kent elkaar goed, dus je weet waar kwaliteiten en pijnpunten liggen. Voor ons beiden waren de play-offs vooral promotioneel.

4. Welke doelen / verwachtingen hebben jullie voor 2019?
Bram: Ons gezamenlijk doel voor 2019 is dat we voor een top 100 klassering gaan.
Uriël: In 2019 gaan we voor een top 100 ranking.

5. Wat zal daarbij de grootste uitdaging zijn?
Bram: Ik denk het totaalplaatje creëren waarbij je je optimaal kan focussen op het beter worden als team.
Uriël: We bevinden ons niet binnen een bestaand systeem. Dus de uitdaging is om, met de beschikbare hulp van buitenaf, een zo compleet mogelijk team te vormen die een topprestatie mogelijk maakt.

Toelichting Stichting Padeltalent
Daan van Seventer, bestuurslid van de Stichting Padel Talent, vult aan:
Vanuit Stichting Padel Talent hebben wij de missie om Nederlandse Padel Talenten een podium te bieden op wereldtournee. De stichting opereert onafhankelijk en wordt gefund door verschillende partijen waaronder ook de KNLTB. Bram Meijer en Uriël Maarsen zijn momenteel onze talenten en de beste spelers van Nederland. Naast hun topsportcarrière werken zijn aan een basis inkomen om in hun primaire levensbehoeften te kunnen voorzien in Nederland. Hiervoor worden zij ingehuurd onder andere door padel gerelateerde organisaties, verenigingen en bonden.

In de nabije toekomst wil de stichting meer talenten gaan steunen, waaronder ook jeugd, daarom is het zinvol de stichting en haar missie bij zoveel mogelijk mensen en liefst ook bedrijven onder de aandacht te brengen.
De “Actie Padeltalent”, in samenwerking met Passie voor Padel, helpt daarbij. Hoe leuk is het om te laten zien dat je padel een gave sport vindt door een armbandje in de Nederlandse kleur oranje met de (algemene) tekst “I love padel” te dragen of op een andere manier te gebruiken? Zelf heb ik deze aan mijn padeltas vastgemaakt. Met de aanschaf lever je een kleine maar zinvolle bijdrage aan de huidige en straks ook nieuwe padeltalenten.
Daarnaast komen wij uiteraard graag in gesprek met nieuwe partijen die onze stichting willen steunen.
Met z´n allen kunnen we onze talenten de kansen bieden om beter te worden en door te stoten naar de wereldtop!

Eerdere berichten
Lees eerdere berichten over de padeltalenten en de stichting hier:
8 december – Actie Padeltalent 
1 oktober – Kennismaking met Stichting Padeltalent